+ Fotó

B.B. King, David Bowie, Carlos Santana, Steve Vai fotói a Szentes KultFESZT-en

Szentes KultFESZT

Koncertek, zenei témájú kiállítások, pódiumbeszélgetések várják a közönséget a Szentes KultFESZT-en, amely szombaton kezdődik.

Fotó: Vértes György

Koncertek, zenei témájú kiállítások, pódiumbeszélgetések várják a közönséget a Szentes KultFESZT-en, amely szombaton kezdődik a Csongrád-Csanád vármegyei városban – írta a szervező Szentesi Hangversenyközpont.

A Tokácsli Galériában láthatja a közönség Vértes György fotográfus A rockzene 50 árnyalata című kiállítását.

A képzőművész alkotásaival nem csupán a hazai rockzenei élet meghatározó pillanatait segítenek felidézni, hanem olyan világsztárok előadásainak egy-egy pillanatát is közel hozza az érdeklődőkhöz, mint B.B. King, David Bowie, Carlos Santana, vagy épp az amerikai-olasz gitárvirtuóz, Steve Vai. A tárlat és egyben a fesztivál megnyitóján a fotográfus-képzőművész mutatja be műveit a közönségnek.

A délután még tartogat érdekességeket a vendégeknek: a galéria kisebbik termében Magyarország egyik legismertebb független rockzenei kiadója, a Trottel Records elmúlt három évtizedéről nyílik tárlat.

A mások mellett a Leukémia, a Slogan, a Korai Öröm, az Anima Sound System, a C.A.F.B., a Vágtázó Halottkémek, a CPg, a Hisztéria vagy a Persona Non Grata lemezeit gondozó Rupaszov Tamás által vezetett kiadóról szóló kiállítás megnyitóján a Talayapa koncertezik  akusztikus felállásban.

A fesztivál vendége lesz május 12-én Vörös András, a Cser kiadó vezetője, akit nemcsak Sebők Tamás újságíró kérdez a kiadó mindennapjairól, hanem Diabolus In Musica zenekar énekeseként a mikrofon mögé is áll az együttes koncertjén.

Bereményi Géza íróval, dalszöveg- és forgatókönyvíróval, filmrendezővel Cserna-Szabó András beszélget a pódiumon május 17-én. Másnap Rab Árpád jövőkutató tart előadást.

A közelmúltban koncertezett Szentesen a Vágtázó Halottkémek. Az együttes énekese, Grandpierre Atilla a fesztiválon május 24-én mint fizikus és csillagász lép színpadra. A koncertek sorát és a fesztivál a szentesi formáció, a Plasma Press előadása zárja június 1-jén.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top