+ Film

Filmnézéssel kijuthatsz a Velencei Filmfesztiválra, repjegy + szállás

european film challenge

A European Film Challenge első magyarországi fordulója április 20-án indul és két hónapig tart – írta a Magyarhangya.

Csütörtökön indul a European Film Challenge első magyarországi fordulója, amelynek résztvevői európai filmek megnézésével és filmélményükről beszámoló készítésével gyűjthetnek pontokat, a nyertesek pedig részt vehetnek a Velencei Filmfesztiválon.

A European Film Challenge első magyarországi fordulója április 20-án indul és két hónapig tart – írta a magyar versenyt koordináló Magyarhangya filmforgalmazó.

A játék résztvevőinek ez idő alatt tíz európai filmet kell megnéznie és a vetítésen kapott mozijegyeket feltöltenie a verseny honlapjára. Ezek után posztolni kell a filmélményről Facebookon vagy Instagramon a europeanfilmchallenge_hu hashtaggel. Ezzel pontokat lehet gyűjteni, és akinek a legtöbbet sikerül megszereznie június 20-ig, belépőt nyer az idei Velencei Filmfesztiválra repülőjeggyel és szállással együtt.

Minden felhasználó csak tíz európai filmet tölthet fel. A filmek megjelenési dátumára vonatkozóan nincs korlátozás, tehát régi és új alkotásokat egyaránt lehet nézni, de csak azoknak a filmeknek a megtekintése számít, amelyeket a verseny ideje alatt néztek meg a versenyzők.

A játékban részt vehet bárki, aki elmúlt 18 éves. Filmeket interneten is lehet nézni, de ezekért kevesebb pont jár, a moziban nézett filmekért négy, az interneten megtekintettekért három.

Lehetőség lesz plusz pontokat is gyűjteni a verseny ideje alatt, ezekről információkat az europeanfilmchallenge.eu oldalon és a European Film Challenge közösségi média csatornáin tesznek közzé a szervezők.

A tervek szerint még idén szeptemberben indul a European Film Challenge második fordulója, amellyel a jövő évi Berlináléra lehet kijutni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top