+ Zene

Gary Moore gitárosra egyedülálló módon emlékeznek Magyarországon

Gary Moore

A kiváló ír gitáros, Gary Moore 2011 februárjában hunyt el. A zenész a hard rock és a blues-rock műfajában egyaránt maradandót alkotott.

Április 3-án Gary Moore-emlékkoncertet rendeznek a fővárosi Analog Music Hallban, 6-án ugyanitt az Amerikából hazatérő Tommy Katona és Texas Flood nevű zenekara várja a rock és blues-rock gitárzenék kedvelőit.

A kiváló ír gitáros, Gary Moore 2011 februárjában hunyt el. A zenész a hard rock és a blues-rock műfajában egyaránt maradandót alkotott, a halála utáni évtől pedig – a világon egyedülálló módon – az itt többször is fellépett Moore-ról Magyarországon minden évben megemlékeznek, csupán a pandémia éveiben maradtak el a születésnapjához, április 4-hez igazodó koncertek.

A mostani tizedik, jubileumi esten Gary Moore két korszakának nagy slágerei elevenednek meg. A koncert első részében Tommy Katona és a Texas Flood főszereplésével a blueskorszak gyöngyszemei kerülnek terítékre, vendégként az angol Ben Poole és egy hazai tehetség, Somogyi Remig csatlakozik a fellépőkhöz.

A második etapban Vámos Zsolt és az ő Gary Moore Emlékzenekara, a Run For Power tálalja a hard rock időszak örökzöldjeit a Bikini gitárosa, Lukács Peta közreműködésével.

Néhány nappal az emlékest után saját műsorával is koncertet ad a 2007 óta az Egyesült Államokban élő Tommy Katona, azaz Ifj. Katona Tamás. Kint 2010-ben alapította meg a legendás gitáros, Stevie Ray Vaughan életművét ápoló és népszerűsítő együttesét, ami mára már túl van 1500. koncertjén.

Tommy Katona társai, Travis Montoya dobos és Steve Buckner basszusgitáros a saját szerzemények és Vaughan művei mellett számos blues/rock klasszikust is előad.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top