+ PR-cikk

Itáliai túra Olaszország szerelmeseinek

Olaszország

Ha olasz körutazásra adod a fejed, mindenképpen vedd figyelembe, hogy a különböző régiók mennyire eltérőek lehetnek. Ha lehet, szakíts időt mindegyikre, és ismerj meg minden vidéket, hogy átérezd a híres olasz életérzést az eltérő közegekben!

Az olasz temperamentum és vendégszeretet sajátságos hangulatot kölcsönöz ennek a csodálatos országnak. Északról dél felé haladva egyre inkább változnak az emberek, a gasztronómia, az építészet, de mégis van benne valami egységes, amitől minden olyan „igazi olasz”.

Minden egyes tartomány és város bővelkedik szépségben, történelmi és művészeti kincsekben, de mégis mindegyik kiemelkedik a többi közül sajátosságaival. Mindnek megvan a maga története, de jelen van valamiféle összetartozás ereje is.

A kivételes olasz város: Milánó

Induljunk el Észak-Olaszország fővárosából, Milánóból egy varázslatos itáliai körútra. Ebben a városban egy merőben más világba csöppenhetünk, mint a többiben. Bár Milánó is rejteget számos kincset a turisták számára, mégis kicsit háttérbe szorul itt az olasz életérzés.

Mivel ez az ország ipari és gazdasági központja, ezért inkább jellemzőbb itt a nyüzsgés, az üzletközpontúság, mint az önfeledt, ráérős kávézgatás vagy borozgatás. Nem is a turizmus a fő bevételi forrása az itt élő emberek többségének. A milánói életérzés a divattal, az eleganciával, a focival, a vásárlással és az operaelőadásokkal teljes.

Mindenesetre semmiképp se hagyjuk ki Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című freskójának megtekintését a Santa Maria delle Grazie Templomban. Ehhez azonban jó előre időpontot szükséges foglalnunk.

Tegyünk egy hosszú körutat Olaszországban!

Ha igazán meg akarjuk ismerni az országot, akkor látogassunk meg kisebb olasz településeket és nagyvárosokat egyaránt. Egészen egyedi és egymástól különböző varázslatos kis városkákat találhatunk az eltérő területeken.

A tengerparti települések, a hegyvidéki észak-olasz városok, a déli kisvárosok és a festőien gyönyörű tóparti városkák mind valódi gyöngyszemei ennek a csodálatosan szép országnak. Valamennyi kitűnő hely arra, hogy felfedezd az olasz vendégszeretet nyújtotta örömöket, megismerd kultúrájukat, történelmüket.

Az olasz gasztronómia csodáját, a pizzát pedig semmiképp se hagyd ki a tapasztalatszerzésből, minden egyes helyen fantasztikus kulináris élményeket szerezhetsz.

Kisvárosok rabul ejtő varázslatában

A látogatásra érdemes olasz városok a Mira Magazin ajánlatában is szerepelnek, de ezeken kívül is találhatunk még számos értékes helyet. Mindegyiknek adott a maga egyedi varázsa, amivel odacsalogatja a turistákat.

Kihagyhatatlan a Trulli házakról híres Alberobello, ahova autóval érdemes utazni. Amalfiban megszállhatunk csodálatos panorámával rendelkező szállodákban, és strandolhatunk egy jót, ha nem rajongunk a túlzsúfoltságért. Mivel ez egy kevésbé ismert hely, nem annyira sok a turista, hogy ne lehessen zavartalanul élvezni a nyaralást.

Nem utolsósorban pedig ha eleganciára vágysz, utazz Portofinoba, ahol exkluzív nyaralásban lesz részed.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top