+ Film

Cserhalmi György 75 éves – három filmjét nézheted ingyen

Cserhalmi György

Három, Cserhalmi György főszereplésével készült filmet tesz ingyenesen elérhetővé péntektől vasárnapig a Filmio.

Három, Cserhalmi György főszereplésével készült filmet tesz ingyenesen elérhetővé péntektől vasárnapig a Filmio, a színész 75. születésnapja alkalmából – íra az NFI.

Cserhalmi legemlékezetesebb alakításai közül ingyenesen megtekinthető lesz a Dögkeselyű című krimi-thriller a 80-as évek Budapestjéről, az Amerikai anzix című ikonikus Bódy Gábor-film, valamint a látványos Szerelmem, Elektra a Nemzeti Filmintézet streaming platformján – közölte az NFI.

Cserhalmi György, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész és érdemes művész a huszadik századi színház- és filmkultúra egyik legmeghatározóbb alakja, akinek neve felejthetetlen alakításokkal forrt össze.

András Ferenc Dögkeselyű című kultikus bűnügyi filmjében Cserhalmi egy kiábrándult taxisofőrt alakít, akit kirabolnak munka közben és miután a rendőrség nem hajlandó érdemi lépéseket tenni az ügyben, maga ered a csalók nyomába.

Az 1982-es film szocialista Magyarországon játszódó története a krimi, a thriller, az akciófilm és a film noir elemeivel keveredik. Cserhalmi György ikonikus alakításában tökéletesen megragadja az értelmiségi pályát taxizásért ott hagyó antihős dilemmáit – olvasható a tájékoztatóban.

Az Amerikai anzix Bódy Gábor különleges filmnyelvi kísérlete emigráns negyvennyolcas magyar katonatisztekről szól, akik az amerikai polgárháborúban harcolnak az északiak oldalán. A filmben Cserhalmi György a vakmerő Vereczkyt alakítja, aki két társával egymástól eltérő módon éli meg a szokatlan helyzetet.

A Szerelmem, Elektra Jancsó Miklós formailag legbravúrosabb és leglátványosabb alkotása, amelyben az ismert ógörög tragédia a magyar pusztán kel életre, bemutatva a szabadság és a zsarnokság örök harcát a modern ember szemszögéből.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top