+ Irodalom

Újra lehet pályázni az MMA hároméves ösztöndíjára

MMA, pályázatok, Komáromy Gábor-ösztöndíj

Az MMA hatodik alkalommal hirdeti meg a művészeti és művészetelméleti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát.

2023. március 27-ig ismét lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) hároméves ösztöndíjprogramjára, amelynek szakmai lebonyolítója az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI).

Az MMA hatodik alkalommal hirdeti meg a művészeti és művészetelméleti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát, amelynek száz kedvezményezettje három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjban részesül. Jelentkezni az MMA MMKI online felületén lehet 2023. február 14-től március 27-ig.

Az ösztöndíjprogram célja a magas színvonalú alkotó- és előadóművészeti, valamint művészetelméleti tevékenység támogatása, anyagi feltételeinek megteremtése. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az építőművészet, a film- és fotóművészet, az ipar- és tervezőművészet, az irodalom, a képzőművészet, a művészetelmélet, a népművészet, a színházművészet és a zeneművészet területéről várják a pályájukon már értékelhető eredményeket felmutató pályázókat.

A támogatási időszak 2023. szeptember 1-én indul és 2026. augusztus 31-én végződik.

Minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy pályázhat, aki a támogatási időszak kezdetéig már betöltötte a 18., de még nem töltötte be az 50. életévét. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehetséges. A felhívásra egy alkotó egyszerre egy pályázatot nyújthat be.

A nyertes művészek az ösztöndíj mellett folyamatos mentorálást, valamint publikálási és bemutatkozási lehetőséget kapnak, továbbá rendszeres szakmai találkozón vesznek részt az MMA MMKI központjaként működő Hild-villában, amelyen beszámolhatnak az addig elért eredményeikről, emellett tovább bővíthetik szakmai kapcsolatrendszerüket.

A pályázat benyújtásának nem feltétele a művészeti vagy művészetelméleti végzettség, szakképzettség. A pályázatot kizárólag magyar nyelven és elektronikus úton lehet beadni.

Az ösztöndíjjal kapcsolatos további információk megtalálhatók az MMA MMKI honlapján.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top