+ Film

A vietnámi lány és magyar fiú szerelme ma is titkokat rejt

Az almafa virága

Az almafa virága két idősíkon futó romantikus történetének legfontosabb színhelye Budapest, ahol tiltott szerelem szövődik.

Az almafa virága című, magyar-vietnámi koprodukcióban készült romantikus film Valentin-napi meglepetésként előjátszásban február 14-től, premierként pedig február 16-tól látható a mozikban – közölték a film alkotói.

Az almafa virága két idősíkon futó romantikus történetének legfontosabb színhelye Budapest, ahol tiltott szerelem szövődik a hetvenes években az ide érkező fiatal vietnámi lány és egy magyar fiú között. A sorsszerű találkozásuk szenvedélyes kapcsolattá alakul, amelynek következményei napjainkra is kihatnak. Évtizedekkel később a lány unokája a magyar fővárosba utazik, hogy fényt derítsen a féltve őrzött családi titokra, de a sors számára is tartogat meglepetéseket – olvasható a közleményben.

A kultúrák találkozásáról, a határok nélküli szerelemről mesélő film izgalmas időutazásra hív, felidézve az 1970-es évek Budapestjének különleges hangulatát, és elrepít az akkori, illetve a mai Vietnámba – idézi a közlemény Szűcs Dóra rendezőt.

A napjainkban és a hetvenes években, Budapesten, valamint Vietnámban játszódó film két főhősnője vietnámi gyökerekkel rendelkezik, miközben a történelem fordulatai révén Magyarországhoz is kötődnek. Ez a sajátosság adja a történet hajtóerejét, így az első perctől egyértelmű volt, hogy kizárólag vietnámi lányok jöhetnek szóba ezekre a szerepekre – olvasható az összegzésben.

Az egyik kiválasztott Nari Nguyen lett, aki korábban játszott a nagysikerű Drakulics elvtársban is. A hetvenes évekbeli történetszál női főszereplőjét Dzhuliya Lam alakítja, akinek ez az első szerepe.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával elkészült Az almafa virága férfi főszereplői Koltai-Nagy Balázs és Sütő András. A forgatókönyvet Dang Thanh Binh és Szűcs Dóra írta, aki egyúttal a film rendezője is.

A produceri feladatokat György Lea (Dunának, Mekongnak egy a hangja, Partizán szerelem, Magyar lapát) és Sípos Anna (Kakukkfióka és A narancs útlevél producere, a Külön falka gyártásvezetője) látta el, aki egyben a film gyártásvezetője is volt.

A Magyarországon és Vietnámban forgatott film operatőreként Csepeli Eszter (A kivégzés, Magyar bajusz) és Szilágyi Gábor (Ernelláék Farkaséknál, Veszélyes lehet a fagyi) vett részt a munkában. A zeneszerző Csengery Dániel, a látványtervező Szabó Edina, a jelmeztervező Szűcs Edit, a hangmérnök Varga Tamás, a vágó pedig Erdélyi Flóra volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top