+ Film

Elhunyt Kevin Conroy

Kevin Conroy

66 éves korában elhunyt Kevin Conroy, aki egyik legismertebb munkájában az animációs Batman szinkronhangját adta.

Keresés a weben

66 éves korában elhunyt Kevin Conroy, aki egyik legismertebb munkájában az animációs Batman szinkronhangját adta.

Kevin Conroy szinkronszínész adta a köpenyes keresztes lovag hangját az ismert animációs sorozatokban, filmekben és videójátékokban − írta meg a The Guardian online kiadásában.

Conroy a rákkal vívott küzdelem után halt meg, jelentette be pénteken a sorozatot gyártó Warner Bros. Conroy volt Batman hangja az 1992–1996 között futó animációs sorozatban, gyakran Mark Hamill Jokerével együtt.

Batman szinte kizárólagos animációs hangjaként folytatta, 15 filmben, 400 tévésorozatban és két tucat videójátékban, köztük a Batman: Arkham és az Injustice franchise-okban.

A Batman-sorozat nyolc évtizedes történetében senki sem játszotta jobban a Sötét Lovagot.

Több generáció számára ő volt a meghatározó Batman. Ez egyike volt azoknak a tökéletes választásoknak, amikor pontosan a megfelelő fickót kapták meg a megfelelő szerepre, és a világ jobb lett tőle

− fogalmazott Mark Hamill egy nyilatkozatában.

A Warner Bros Animation közleményében azt írta, hogy Conroy alakítása „örökre a Sötét Lovag legnagyobb alakításai között lesz”.

Conroy mindenféle képregényes háttér nélkül és a szinkronszínészetben kezdőként öltötte magára a szerepet. Batmanje rekedt, merengő és sötét volt, Bruce Wayne-je pedig könnyed és lendületes.

Elmondása szerint az ellentétes hangokhoz az 1930-as évekbeli A vörös pimpernel című film inspirálta, amely egy kettős életet élő angol arisztokratáról szól.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top