+ Film

Brit-Oscar: Szegény gyerekek értékes szobrot találnak a sivatagban

oscar

Az Oscar-díjra nevezett filmet teljes mértékben skóciai forrásokból finanszírozták a Creative Scotland kormányzati kulturális ügynökség.

Hassan Nazer brit-iráni filmrendező legújabb filmjét nevezi Nagy-Britannia a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára – adta hírül a deadline.com hollywoodi hírportál.

A Winners (Győztesek) című film egy szegény iráni faluban játszódik, ahol a gyerekek keményen dolgoznak azért, hogy segítsék családjuk megélhetését. Egy nap két kisgyerek egy értékes szoborra bukkan a sivatagban, és munkaadójuk segítségével próbálják felkutatni a talált kincs tulajdonosát.

Az Oscar-díjra nevezett filmet teljes mértékben skóciai forrásokból finanszírozták a Creative Scotland kormányzati kulturális ügynökség támogatásával. A fárszi nyelvű alkotást Iránban forgatták, az utómunkálatokat Skóciában végezték.

oscar

A filmet augusztusban az edinburgh-i filmfesztiválon mutatták be, ahol közönségdíjat nyert.

A filmet a BAFTA, az Amerikai Akadémia által kijelölt szervezet választotta ki, hogy az Egyesült Királyság pályáztassa a nemzetközi film kategóriában. A jogosultsághoz a brit filmnek túlnyomórészt nem angol nyelvűnek kell lennie, és 2022. január 1. és november 30. között kell bemutatni az Egyesült Királyságban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top