+ PR-cikk

Hány éves gyerek ülhet fel a 12 colos bicajra?

12 colos

A 12 colos kerékpárokat a 2-4 éves kor közötti gyerekek használhatják, az ideális testmagasság ehhez a bringához 80-95 cm.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekeket időben bevezessük a sport világába, főleg akkor, ha szülőként nekünk is lételemünk a bringázás. Az a jó, ha a kicsik tempójában haladunk a tanulási folyamat során, s ehhez a kerékpárnak is igazodnia kell. A gyerekkerékpárok világában többféle mérettel találkozhatunk. Hogyan válasszuk ki a lurkó korához, méreteihez passzoló darabot? Mikor ülhet fel a 12 colos bicajra?

A következő pár sorban most válaszolunk a kérdésekre. Ha érdekel a téma, akkor tarts velünk bátran te is!

Mikor jöhet a 12 colos bringa?

A gyerekeknek tervezett bicajok esetében nem jó politika a “majd belenő” elképzelés, hiszen ilyenkor nem csak egy ruhadarabról van szó. A nagyobb méretű kerékpárok gondot is okozhatnak nekik, és veszélyes számukra a nem megfelelő méretű biciklivel tekerni. A Bikepro.hu kerékpár webshop gyerekkerékpárjai között minden szülő és lurkó megtalálja, amit keres. De először is jó lenne tudni, mit keresünk. Ugye? Lássuk csak!

A 12 colos kerékpárokat a 2-4 éves kor közötti gyerekek használhatják, az ideális testmagasság ehhez a bringához 80-95 cm, a lábhossz pedig 35-42 cm. Ez az az időszak, amikor még nem igazán van szükség váltóra, hiszen a kicsik a haladásra koncentrálnak és arra, hogy egyáltalán figyelni tudjanak az útra, a váltó ebben a korban csak egy plusz zavaró tényező számukra.

Csak minőségi bringákkal!

Az igaz, hogy mivel gyakran kell cserélni a bringákat, nem igazán érdemes a legdrágább darabokat beszerezni, de a minőségből nem szabad engedni! Vannak olyan márkák, amelyek jó ár-érték arányban dobnak piacra termékeket, ilyen például a Hauser, a Csepel, a Gepida vagy a Neuzer is.

Ez azért lényeges, mert ezen kerékpárok speciális szerkezettel rendelkeznek, s kialakításuk is a gyermekek fejlődését támogatja. Ha nincs meg az a komfortérzet, ami a tekeréshez kell, akkor a kicsiknek nem is lesz kedvük bicajozni. Ennek kialakításában egy minőségi darab sokat segíthet.

Hogyan válasszunk kerékpárt a kicsiknek?

Sokat olvashattál már a 12 colos kerékpár sajátosságairól, habár ez inkább csak egy konkrét korosztályt érint. De mi alapján döntsünk?

Vannak, akik az életkorra hagyatkoznak, azonban ez önmagában kevés. Miért? Azért, mert ma már annyira különbözik a gyerkőcök alkata! Egy 10 éves gyermek lehet 110 cm, de akár 135 cm magas is. A magasság és a lábhossz tehát mindig meghatározó lesz.

Nem szabad más méretű darabra ültetni őket, hiszen egy rossz élmény akár egy életre elveheti a kedvüket a tekeréstől, ezt meg ugye senki nem szeretné. A lényeg, hogy biztonságban érezzék magukat, hogy kényelmes körülmények között próbálkozzanak.

Szülőként felelősek vagyunk a gyerekek biztonságáért, s ehhez a tökéletes bicaj kiválasztása is hozzájárulhat. Remélem, hogy a cikkem neked is segített ebben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top