+ Színház

ifj. Richter Józsefék nyertek – egy lovon 3 ember állt egymás nyakában

Richter

Csodálatos érzés volt édesapámmal id. Richter Józseffel együtt fellépni, aki hatalmas elismerésben részesült, különdíjakat kapott.

Első helyezett lett lovasakrobata számával ifj. Richter József és csapata a 23. Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon.

Richter

Az olaszországi seregszemlén ifj. Richter József és a Magyar Nemzeti Cirkusz csapata két produkcióval indult. A szabadidomítású lovakat a cirkuszigazgató vezette fel, a lovasakrobata szám különlegessége pedig abban rejlett, hogy egy lovon három ember állt egymás nyakában. Ebben a számban a fesztivál legfiatalabb artistája, a nyolcéves Dominik is részt vett, a lovakat pedig idősebb Richter József irányította.

Richter

A versenyen a csapat hiba nélkül teljesített, így mindkét produkció bekerült a záró gálaműsorba, majd a fesztivál történetében először, a magyar artisták nyerték az arany díjat. A lovak felvezetéséért különdíjat kapott id. Richter József is, akinek munkásságát életműdíjjal jutalmazták.

„Ez a cirkuszfesztivál több szempontból különleges volt számomra. Nem azért vettünk részt rajta, mert szükségünk volt újabb megmértetésre vagy eredményekre. Szereplésünket egyfajta jutalomjátékként éltem meg. Ismét olyan tudtunk mutatni, amit más nem, lovasakrobata számunkban csapatunk legfiatalabb tagja a nyolcéves Dominik háromember magasságban állt vállon egy ló hátán. Csodálatos érzés volt édesapámmal id. Richter Józseffel együtt fellépni, aki hatalmas elismerésben részesült, különdíjakat kapott.”

– meséli ifj. Richter József.

A Magyar Nemzeti Cirkusz csapatának Attrakció című előadása október 21-től november 13-ig lesz látható a Budapest XXII. kerületében lévő cirkuszi sátorban, ahol halloweeni műsorral és a Balatonlellén bemutatott, Cirkuszhercegnő című operett darabjukkal is várják a közönséget.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top