+ Képzőművészet

88 nő a láthatatlan háló csomópontjaiban

88 nő

Van, aki még pimaszul fiatal és van, aki már túl van élete jelentős részén. 88 nő, akikre felnézhetünk, akiktől inspirációt kaphatunk.

“Nők Magyarországon 3” – kiállítás nyílik Fábián Évi képeiből a Társalgó Galériában

Ismét 88 nő: tudós, sportoló, színész, író, vállalkozó, énekes, aktivista. Közös bennük a szakmájukkal szembeni alázat, az értékteremtés és a hitelesség.

“Egy láthatatlan hálót szövök, a csomópontok maguk a nők. Előbb vagy utóbb talán a csomópontokat összekötő szálak is láthatóvá válnak, amikor a nők felismerik a közös erejükben rejlő lehetőségeket. Fontos, hogy elismerjük egymást és felhívjuk a figyelmet a legkülönbözőbb tevékenységekre és teljesítményekre, mert ezektől tud működni egy érett társadalom. Az irigység és a gyűlölet gátolják a fejlődést és az egyén önmegvalósítását.”

Fábián Évi harminc éve fotózik, kedvenc műfaja a portré. Néhány év Berlin után, ismét Budapesten dolgozik szabadúszó fotográfusként. Fotóriporteri munkája mellett tevékenysége középpontjában 2004 óta a nők fotózás áll. Eddig már két kötetet szentelt női példaképekről készült fotóinak, melyekkel a köteteken túl kiállításokon is találkozhattak az érdeklődők.

A legújabb válogatásban szereplő hölgyek közül van, aki közszereplő és már több ízben elismerték munkásságát és van, aki mikroközösségében tevékenykedik. Van, aki még pimaszul fiatal és van, aki már túl van élete jelentős részén. 88 nő, akikre felnézhetünk, akiktől inspirációt, motivációt kaphatunk. Annál is inkább, mert a kötet képeit most kiállítás formájában is megtekinthetik az érdeklődők.

88 nő

Fábián Évi és Horváth Zsuzsanna

Az Esterházy Magyarország Alapítvánnyal együttműködésben létre jött tárlat megnyitójára és a könyvbemutatóra 2022. október 18-án 18-órától várják az érdeklődőket a Társalgó Galériába (1024 Budapest, Keleti Károly u. 22.).

A kiállítást megnyitja és a kötetet bemutatja: Fábián Évi és a kötet szövegírója, Horváth Zsuzsanna.

Az album a két korábbi kötettel együtt a helyszínen megvásárolható. A kiállítás október 28-ig látogatható.

88 nő

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top