+ PR-cikk

Fontos a házi vízmű nyomáskapcsoló helyes beállítása

házi vízmű

A házi vízmű nyomáskapcsoló egyszerű alapelven működik, de a segítségével a teljes rendszer automatizálható.

Ez az aprócska szerkezet még hatékonyabbá varázsolja az önmagában is hasznos és praktikus berendezést, a szivattyút. A házi vízmű nyomáskapcsoló egyszerű alapelven működik, de a segítségével a teljes rendszer automatizálható.

A nyomáskapcsoló működése egyszerű, de nagyszerű

Sokan úgy gondolják, hogy az állítgatásával meg lehet oldani a felmerülő problémák egy részét. De, ha nem kellő körültekintéssel állítunk a házi vízmű nyomáskapcsolón, akkor jelentősen ronthatunk a rendszer hatékonyságán.

A működési alapelv egyszerű. Folyamatosan méri a csővezetékekben keletkező nyomást. Ha ez az érték eléri a beállított szintet, akkor a szivattyú bekapcsol. Ha a nyomás a beállított érték fölé emelkedik, akkor a szivattyú kikapcsol. A nyomáskapcsoló időközben történő állítgatására nincs szükség, esetleg akkor, ha időközben átprogramoznánk vagy téliesíteni szeretnénk.

A nyomáskapcsoló beállítása szakember nélkül

Ha van egy kis műszaki érzékünk, akkor szakszerű segítség nélkül is elvégezhetjük a házi vízmű nyomáskapcsoló beállítását. Nem árt tudni, hogy manapság a legtöbb változat rugós elven működik, azaz a belső részükben két rugó található.

A nagyobb rugó a bekapcsolási nyomás beállításáért, a másik pedig a hiszterézisért felel, azaz ezzel adható meg az első rugóhoz viszonyított nyomáskülönbség. Először mindig ez utóbbit kell lazítani, azaz a kikapcsolási szint megadásával kezdjük a beállítást, amit értelemszerűen a második rugó állítása követ, amivel a nyomáskülönbség állítható. A nyomáskülönbség megadásánál figyeljünk arra, hogy ne legyen kisebb, mint 1 bar.

Ha megfelelő módon jártunk el, akkor rengeteg időt megspórolhatunk magunknak, ezen felül pedig egy gazdaságosan üzemelő vízellátó rendszerrel leszünk gazdagabbak. Így nem kell minden alkalommal ki- és bekapcsoljon a szivattyú, amikor vizet szeretnénk használni. A nyomáskapcsoló tehát egy elengedhetetlen tartozéka a házi vízműveknek.

Ha a házi vízmű nyomáskapcsoló beállítását követően a szivattyú képes elérni a kikapcsolási értéket, akkor megfelelően jártunk el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top