+ PR-cikk

A munkavédelmi cipő nemcsak biztonságos, divatos is lehet

A munkavédelmi cipők ma már nem jelentenek egyet a nehéz, bumszli lábbelikkel, ugyanis a gyártók innovációinak köszönhetően számos újszerű anyagból készülhetnek, így a biztonság mellett igazán kényelmes és tetszetős cipők születnek.

Persze a munkavédelmi cipők esetében nem szabad megfeledkezni azok elsődleges funkciójáról, a munkavállalók testi épségének és egészségének megőrzéséről, a balesetek megelőzéséről. Az optimális munkavédelmi cipő azonban a biztonságon túl a munkavállalók kényelmét is befolyásolja, így körültekintően válasszon.

Miért fontos a láb védelme a munkahelyeken?

A munkahelyeken bekövetkező balesetek jelentős része lábsérülés, amely megelőzhető, mérsékelhető lenne a munkakörülményeknek megfelelő munkavédelmi lábbelik viselésével. A Legjobb Munkaruha Webshop munkavédelmi cipő kínálatában a szabványosított védelmi szinteknek megfelelő, különböző típusú munkavédelmi lábbelik, azaz a félcipők, a bakancsok, a csizmák és a szandálok is helyet kapnak.

A veszélyes munkakörökre szigorú munkavédelmi előírások vonatkoznak és szabják meg a munkavállalók számára kötelezően viselendő munkavédelmi ruházatot, felszerelést. A munkaadónak kötelessége nemcsak a kockázatokat mérséklő intézkedések megtétele, de a megfelelő védőfelszerelés biztosítása is. Minden új munkakör esetén kockázatelemzést kell végezni, és annak alapján megállapítani a szükséges védőruházatot.

Lábsérülések kockázatai

A lábsérülés lehet átmeneti, de maradandó károsodás is. Minél több mozgással, mozgatással jár egy munkakör, annál nagyobb a veszélye a láb sérülésének. A balesetek elkerülésének legjobb módszere a megelőzés, vagyis egy munkakörhöz illő, hatékony munkavédelmi cipő viselése.

A leggyakoribb lábsérülések törések, zúzódások, szúrt sebek, izom- és szalagszakadások, égési sérülések, fagyási sérülések, áramütés. A sérülést okozhatják zuhanó, leeső tárgyak, elcsúszás, mozgó járművek, forró és vegyi anyagok, nagyfeszültségű áram, éles tárgyak, szélsőségesen hideg hőmérséklet, rossz látási viszonyok, valamint a nem megfelelő munkavédelmi lábbeli.

Így válassz munkavédelmi lábbelit!

A munkavédelmi cipők kiválasztásának elsődleges szempontja természetesen a biztonság, vagyis a munkavállaló adott munkakörben elérhető lehető legnagyobb védelme. A megfelelő védőcipő kiválasztását a szabványos jelölések nagymértékben megkönnyítik, amennyiben ismert a munkakörrel járó valamennyi kockázat.

A biztonságon túl nem elhanyagolható szempont a kényelem kérdése, hiszen a legtöbb esetben a teljes munkaidő alatt ugyanazt a munkavédelmi lábbelit viselik a munkavállalók. A természetes vagy egyéb, jól szellőző anyagok használata, az ergonomikus kialakítás, szükség esetén különféle talpbetétek mind a komfortérzetet emelik, amely kihatással van a munkakedvre, munkahatékonyságra.

Napjainkban természetes elvárás a munkavédelmi cipőkkel szemben a divatos megjelenés is, így akár utcai viseletként is hordhatóak munkába menet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top