+ Film

Darázs: iskolai zaklatásról Sodró Eliza és Kiss-Végh Emőke

darázs

A Darázs egy fordulatokkal teli, lebilincselő történet, amelyben újra és újra feladni kényszerülünk előítéleteinket.

Fotó: Gordon Eszter
Keresés a weben

Darázs címmel mutatnak be krimit Budapesten, a margitszigeti Kristály Színtéren; az iskolai zaklatásról szóló, érzékenyítő előadás Ördög Tamás rendezésében látható szeptember 30-tól.

A Delta Produkció és a Kristály Színtér közös előadása Kiss-Végh Emőkével és Sodró Elizával a főszerepben a Margitsziget új játszóhelyén látható – olvasható a Városmajori Szabadtéri Színpad közleményében.

A történet két egykori osztálytárs újbóli találkozását meséli el. A krimi a két nő közös iskolai múltjában gyökerezik, ahol a gyerekkori emlékek immár sérelmek és traumák lenyomataként köszönnek vissza, és határozzák meg felnőtt létüket, személyiségüket. Mindez az elkerülhetetlen végzetük felé sodorja őket – áll a darab ismertetőjében.

Mint írják, létezik egy bizonyos darázsfajta, ami csípésével olyan erős idegmérget juttat áldozata szervezetébe, hogy az percekre lebénul. Még egy ember is.

“Állítólag ez a csípés okozza az egyik legnagyobb és legelviselhetetlenebb fizikai fájdalmat. Fiatalkori traumák is lehetnek ennyire fájdalmasak? Mi mindenre vagyunk képesek, hogy szabaduljunk tőlük?”

– teszik fel a kérdést az előadás alkotói.

“A Darázs egy fordulatokkal teli, lebilincselő történet, amelyben újra és újra feladni kényszerülünk előítéleteinket, míg végül bekúszik bőrünk alá a lényegi mondanivaló, a bullying, azaz az iskolai zaklatás”

– fogalmaznak a darab ismertetőjében.

A darabot hosszú évekig játszották sikerrel Londonban. Morgan Lloyd Malcolm darabja Ördög Tamás rendezésében a 40 éves Kőszegi Várszínház nyári programsorozatában mutatkozott be. A Kristály Színtérrel közös produkció vállaltan törekszik a szórakoztatáson túl a társadalmi felelősségvállalásra is.

Az előadás “segít felnyitni szemünket a szociális viszonyrendszerekben rejlő problémákra, mindannyiunk múltjában gyökerező, gyakran elhallgatott traumákra”

– írják.

Az előadást 16 éves kor felett ajánlják. A darabot Bognár Péter fordítása nyomán Bíró Bence dolgozta át. A díszlet- és jelmeztervező Balázs Juli.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top