+ Film

Cicaverzum Törőcsik Franciskával és Polgár Csabával

Cicaverzum

A Cicaverzum egy olyan világban játszódik, ahol a furcsa a normális, ezáltal a rendező szerint különös módon nagyon hasonlít a valóságra.

Törőcsik Franciska és Szeleczki Rozália

Törőcsik Franciska és Polgár Csaba főszereplésével készül Szeleczki Rozália első mozifilmje, a Cicaverzum című abszurd romantikus komédia – olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) keddi közleményében.

A Filmintézet támogatásával két hete Budapesten készülő Cicaverzum egy harminc éves lány, Fáni és egy fekete macska szokatlan románcáról szól. A kapcsolat idővel egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a nárcisztikus macska miatt majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. A film valódi tétje, hogy a főszereplő Fáni rájön-e, hogy elakadt a múltban, és emiatt menekül álomvilágba.

„A Cicaverzum egy olyan világban játszódik, ahol a furcsa a normális, ezáltal szerintem különös módon nagyon hasonlít a valóságra. Azért fontos nekem ez a film, mert ebben a mesei, abszurd világban a drámai élethelyzeteket is lehetséges humorral, könnyedséggel ábrázolni”

– mondta Szeleczki Rozália rendező.

A Rozgonyiné című rövidfilmje óta tervezi, hogy újra Törőcsik Franciskával forgat, Fáni karakterét pedig a kezdetektől fogva vele képzelte el.

A forgatókönyvet a rendező Kemény Zsófival közösen írta, operatőre M. Deák Kristóf, producere Iványi Petra (FOMO, Látom, amit látsz). A Macska Patkós Márton hangján szólal meg, gazdáját Polgár Csaba játssza. Mellékszerepekben többek között Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Martin Márta, Tordai Teri, Blahó Gergő és Kiss Tibi zenész is látható lesz.

A Cicaverzum látványtervezője Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, vágója Érdi Zsófi. A zenei karrierre vágyó Macska rapdalát Schwarcz Ádám (Beton.hofi) készítette, a film zeneszerzője Czitrom Ádám.

A film fejlesztése a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában valósult meg, és az RTL Magyarország koprodukciójában készül. A filmet a Fórum Hungary forgalmazza és 2023-ban lesz látható a magyar mozikban – áll az összegzésben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top