+ PR-cikk

Milyen méretű Li-ion akkumulátorok közül választhatunk?

Li-ion akkumulátorok

Gyakran cseréled az elemeket a különféle hordozható elektronikai eszközökben? Itt az ideje, hogy a környezet védelme és a saját kényelmed érdekében az egyszer használatos elemek helyett akkumulátorokra válts!

Az újratölthető Li-ion cellák szinte mindig tovább tartanak, mint a leggyakrabban használt eldobható elemek, ráadásul a töltők segítségével könnyedén új életet lehelhetsz beléjük. Használat közben csúcsteljesítményt nyújtanak, így az eszközök használatát is megkönnyítik. A leggyakoribb, AA, AAA, C, D, 9V méretekben kaphatóak, így majdnem minden nagy teljesítményű, rendszeresen használt eszközhöz használhatóak.

Használj újratölthető elemeket!

A nagyszámú hordozható elektronikai készülék áramellátását eldobható elemek és a környezetkímélő, több százszor tölthető akkumulátorok révén biztosíthatjuk. A 18650-Akku.hu akkumulátorai között megtalálod a megbízható gyártók Li-ion, a Ni-MH és LiFePO4 áramforrásait a leggyakoribb méretekben.

Az újratölthető elemek hihetetlenül kényelmes megoldást jelentenek számos olyan eszközhöz, amelyek rendszeresen energiát igényelnek. Az akkumulátorok használatának egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy a megfelelő akkutöltővel gyorsan és egyszerűen újra és újra feltölthetők; így akár 500-szor is használhatók.

Az akkumulátorokkal nemcsak a környezetnek teszel jót, de pénzt is spórolhatsz, mivel a töltésükhöz sokkal kevesebb energiára van szükség, mint amennyire az eldobható elemek gyártásához szükség van, továbbá nem kell minden alkalommal újabbat vásárolni, amikor lemerülnek. Amennyiben egy kütyüben gyakran cseréled az elemeket, például egy számítógépes egérben, gyerekjátékban, akkor érdemes elgondolkoznod az akkumulátorok használatán.

Miért a Li-ion akkumulátor?

A Li-ion technológia más technológiákhoz képest nagy töltöttségi szintet és magasabb feszültséget biztosít, ami bizonyos készülékek esetében előnyössé teszi a Li-ion akkumulátorokat.

A Li-ion akkuk legfontosabb előnyei:

  • Kis súly
  • Tartósság
  • Nagy energiasűrűség
  • Alacsony önkisülés
  • Alacsony karbantartási igény
  • Nincs memóriaeffektus
  • Lassan veszítik el a töltést

A legjobb teljesítményt szobahőmérsékleten nyújtják, igy ha zord, téli időben indulsz például fotózni a digitális kameráddal, hasznos, ha egy csomag hozzávaló jó öreg alkáli elemet is viszel magaddal a biztonság kedvéért.

Li-ion akkumulátorok méret szerint

Az eszközök igénye szerint többféle méretű elem közül választhatsz, megtalálod a legnépszerűbb, legnagyobb gyártók akkumulátorai mellett az utángyártott termékeket is, amelyek között azonban minőségben és megbízhatóságban nagy különbségek vannak. A népszerű A, AA, AAA, 9V és 18650 méretek mellett további változatos méretekben kaphatók.

A lítium-ion akkuk névleges feszültsége 3,6-3,7 V, és jóval érzékenyebbek a túltöltésre vagy túl nagy feszültségen való töltésre, mint az alkáli elemek vagy Ni-MH akkumulátorok, akár fel is robbanhatnak.

Az akkukhoz a márkával megegyező töltőt válassz a jó teljesítmény érdekében.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top