+ Életmód

A rejtett világítás rejtelmei

led

A rejtett világítás szókapcsolat hallatán neked mi jut az eszedbe? Sejtelmes fények? Hangulatvilágítás? Kényelem, biztonság, az otthon melege? Jó úton jársz: a rejtett fények képesek mindezt megteremteni, csak neked is alkalmazni kell őket.

Lehetőségek a rejtett világítás megvalósítására

Az Alkonylámpa kínálatában számos lámpa megfelelő ahhoz, hogy te is könnyen, gyorsan megvalósítsd a rejtett világítási rendszered terveit. Erre alkalmasak lehetnek az RGB LED szalagok vagy a spotlámpák, amelyeket változatos helyekre tudsz elhelyezni a cél elérése érdekében. A rejtett világítás kivitelezésére ezek a világítástechnikai eszközök számos lehetőséget felvonultatnak.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a lakásod melyik helyiségéről van szó: míg az előszobában az általános világítás mellé nemigen kell más, addig a nappali már más kategóriába tartozik. Ahogy a hálószoba, a fürdőszoba és a konyha is alkalmas arra, hogy ezt a világításmódot válaszd. Nagyon szép és esztétikus fényeket tudsz vele teremteni.

Miért érdemes LED szalagokat választani?

A LED szalagok népszerűsége nem véletlen, egyre többen és egyre több helyre szerelik fel őket. Ha te is hosszú ideig szeretnéd élvezni a fényüket, akkor nem feledkezhetsz el a LED szalagok védelmét szolgáló intézkedésekről sem. Ilyen a por, szennyeződés és a nedvesség elleni védelem, hogy a szalag ne menjen hamar tönkre.

  • A LED szalagoknak számos előnye van:
  • A felhasználásukkal a megvilágítás fénymennyisége növelhető
  • Könnyen létrehozhatsz velük éjszakai hangulatfényeket
  • Dekoráció szempontjából is ideálisak
  • Lágyítják az általános világítást
  • Esztétikusan elrejthetőek
  • Változtatható a színük, többféle színhőmérsékletű változatuk van
  • Dimmelhető a fényerejük
  • Energiatakarékos, költséghatékony eszközök
  • Bárhová felszerelheted őket – csak egyre figyelj: lehetőleg használj ehhez a direkt erre a célra való alumínium profilokat. Ezek könnyen illeszkednek akár a gipszkartonba, akár a bútorlapokhoz. Azért jelentősek, mert megnövelik a LED szalag élettartamát.

Rejtett világítás a mennyezeten

A rejtett világítás kivitelezésére nemcsak a LED szalagok alkalmasak, hanem azok a lámpatestek is, amelyeket a gipszkartonba lehet elrejteni. A gipszkarton felhasználása gyakori megoldás azokban az esetekben, amikor egy szoba belmagasságán szeretnél csökkenteni. Szintén jól jön akkor is, ha a mennyezet hibáit szeretnéd elrejteni, hiszen már önmagukban is előnyösen mutatnak, pláne, ha ízlésesen ki tudod választani a lakberendezési stílushoz legjobban passzoló designt, formát és színt.

Ide lehet beszerelni rejtetten azokat a LED spotlámpákat, amelyek amellett, hogy kiváló hangulatot teremtenek, minden olyan előnnyel rendelkeznek, ami a LED-ekre jellemző. Költséghatékonyak, energiatakarékosak, hosszú élettartammal rendelkeznek, akár 50000 üzemórát is képesek működni. Nem melegszenek fel – ami ebben a helyzetben kifejezetten hasznos tulajdonság.

Kreálj te is rejtett világítással hangulatos fényeket, és érezd még jobban magad az otthonodban!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top