+ PR-cikk

Egy fürdőkád és ami előtte, alatta van

fürdőkád

Családi ház építésekor egyértelmű, hogy az egyik fürdőszobába kád is kerül, hiszen kinek ne lenne kedve egy kellemes fürdőhöz egy hideg téli estén vagy egy fárasztó edzés után, esetleg csak úgy, amikor kényeztetésre vágyik?

Lakásokban gyakran helyszűkében persze le kell mondani erről a luxusról, és vannak olyanok is, akik a zuhanyzást tekintik az egyetlen fürdési módnak, és emiatt nem használják a kádat, de alapvetően minden fürdőszoba elemi tartozéka egy kád. Nagy rendelkezésre álló hely esetén ma már szabadon álló kádak közül is választhatunk, azonban többnyire a hagyományos beépített kád mellett teszi le a többség a voksát. Azonban egyik sem működtethető a legfontosabb tartozékok nélkül. Lássuk, melyek ezek!

Beépített vagy szabadon álló kádat válasszunk?

A fürdőszoba az otthonok központi, naponta többször látogatott helyisége, gyakorlatilag ahonnan indul és ahol végződik a napunk. Nélkülözhetetlen elemei a különféle szaniterek, a mosdó, a kád vagy a zuhanyzó, valamint a WC és a bidé is.

A fürdő kialakítását a rendelkezésre álló hely, az életmódunk, a szokásaink, valamint az ízlésünk formálja, és a költségvetésünk szab gátat neki. Ma már az otthonunkban is kialakíthatunk saját használatra egy spa-t, hidromasszázs káddal vagy zuhanykabinnal, de a relaxáláshoz elegendő lehet egy kád is a kellemesen berendezett fürdőszobában.

A klasszikus, falra helyezett kádak a kisebb helyekre is tökéletesen beilleszthetőek, praktikusak, és köszönhetően a számtalan kialakításnak és a beépítéshez használt előlapoknak, változatosan díszíthetik, egészíthetik ki a fürdő berendezését. A térbe helyezett kádakkal igazi luxust teremthetünk, amennyiben elegendő hely áll a rendelkezésünkre.

Hasznos kiegészítők

Választhatunk a hétköznapi és több személy számára is alkalmas sarokkádak közül. A kádak beépítésének többféle módja van, a hagyományos esetben csempével burkolják be a látható oldalt vagy oldalakat. Ennek az a hátránya, hogy ha bontással járó csőtörés vagy dugulás van, a burkolat újrarakása miatt jelentős munkával jár a folyamat. Külön probléma lehet, ha nem rendelkezünk maradék csempével, és a meglévőtől eltérő darabokkal kell pótolni.

Ezt a problémát kiküszöbölhetjük, ha olyan kádat választunk, amelyhez igény szerint nemcsak akril, hanem akár divatos és stílusos fa elő- és oldallap vásárolható. A beépítést megkönnyíti a készen kapható, és az igények szerint állítható kádláb.

A szaniterek elengedhetetlen tartozéka a többféle típusban kapható le- és túlfolyó, szifonnal vagy anélkül, akár automata változatban is.

Kényelmi kiegészítők kádakhoz

A kádban fürdés igazán pihentető lehet, ha megadjuk a módját. Fürdősók, illóolajok használatával igazi wellnessélményt nyújthatunk magunknak, gyertyákkal, mécsesekkel egyedülálló relaxáló hangulatot teremthetünk. Az elnyújtózást, esetleg olvasást kényelmesebbé tehetjük a kádra illeszthető fejpárna segítségével.

Lehetőség van ma már fénytechnika beépítésére is, amellyel a színterápiás funkció révén érzékeinket, hangulatunkat is befolyásolhatjuk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top