+ PR-cikk

A munkaerő-kölcsönzésben rejlő lehetőségek

munkaerő-kölcsönzés

A munkaerő-kölcsönző cégekkel való együttműködés igen gyümölcsöző lehet a felek számára, jól meg kell nézni azonban, hogy kivel kötünk szerződést. Akár megbízóként, akár munkavállalóként keresünk fel egy munkaerő-kölcsönző céget, járjunk utána egy-két dolognak. Mutatjuk, mire érdemes figyelni!

1. Ellenőrizzük le az adatokat!

Csak olyan munkaerő-kölcsönző céget válasszunk, aki rendelkezik telephellyel, adatai pedig megtalálhatók a különböző nyilvántartásokban. A Dunántúlon tevékenykedő Beraman Hungary például Tatabányán és Győrött is elérhető, mindkét településen van irodája.

100%-ban magyar vállalkozás, aki elsősorban magyar ajkú munkaerőt kölcsönöz partnerei számára. Megbízható a piacon, és sok pozitív visszajelzést kapott már tevékenységét illetően.

A működése a megbízó számára átlátható, kérésre rendelkezésre bocsátja a munkaszerződés másolatát, a bejelentési igazolásokat, és akár a bérjegyzéket is.

2. Bizonyos feladatok átvállalása is előny

Nagyon sok terhet levehetnek a munkaerő-kölcsönző cégek a HR osztály válláról. Mire gondolunk itt pontosan? Nagy segítséget jelent, hogy a kölcsönző cég végzi a toborzást. Az ő toborzói ugyanis erre specializálódtak, így tudják, milyen csatornákon lehet a leghatékonyabban elérni a jelölteket.

A kölcsönzés keretében ők végzik a bejelentés-, kijelentés adminisztrációs feladatait is, ugyanis a munkavállalók velük kötnek szerződést, hivatalosan tehát az ő alkalmazottaik lesznek, így a béreket és minden más egyéb juttatást is tőlük kapják.

Megállapodás kérdése, de akár az orvosi vizsgálatokkal kapcsolatos teendőket is elvégzi a munkaerő-kölcsönző cég. A kölcsönvevőnek tehát csak annyi a dolga, hogy megadja a létszámot és interjú időpontokat, és várja a jelölteket.

3. Ha az utaztatást és a szállást is tudják biztosítani, az is mellettük szól

A gyárakban, termelő üzemekben dolgozó emberek egyik legnagyobb problémája, hogy gyakran a lakóhelyüktől messzebb történik a munkavégzés. Ilyen esetben ők csak akkor tudják vállalni a feladatokat, ha a cég biztosítja számukra az utazást, esetleg a szállást.

A Beraman Hungary esetében ez is megoldható, hiszen ők mind a munkavállalók utaztatásában, mind pedig az elszállásolásukban részt tudnak vállalni, amennyiben a kölcsönvevőnek erre igénye van.

Kiterjedt kapcsolatrendszerüknek köszönhetően az ország több pontján is képesek munkásszállást találni a hozzájuk fordulók számára, ezért is érdemes őket választani.

4. Az egyéni igények figyelembevétele sem mellékes

Egy ideális munkaerő-kölcsönző cég mindent megtesz azért, hogy megtartsa a munkavállalókat. Így igyekszik figyelembe venni azok egyéni igényeit. Emiatt nem csak 8-16 óra között, hanem munkaidőn túl is érhető a munkatársaik számára.

Az is jó pont, ha előleget is lehet munkavállalóként kérni, mert sok esetben csak ez szab gátat annak, hogy ne történjen lemorzsolódás a legelső időszakban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top