+ Építészet

Miért kell a hőszigetelés?

hőszigetelés
Keresés a weben

Ez ma már ritkán vetődik fel kérdésként, hiszen egyre több a hosszabb idő óta létező, jól és hasznosan működő hőszigetelő rendszer, s azok hasznossága mára már egyértelmű bizonyítékot nyert.

Mégis vannak, akik még várják a döntő érveket, elsősorban nekik szeretnénk hasznos információkkal segíteni ezt a fontos témát illetően.

Miért előnyös a hőszigetelés az épületen?

A Józan Kft. hőszigetelő anyagai között kedvező áron kaphatunk minőségi alapanyagokat és hozzávalókat egyaránt, így ma már egyszerűen senki nem hivatkozhat arra, hogy a megfelelő színvonal anyagilag elérhetetlen lenne. Ráadásul időről időre még különféle támogatások, pályázatok is rendelkezésre állnak, amelyeket erre is lehet fordítani.

Mindezen lehetőségek mellett komoly előnyt is jelent egy szakszerűen, minőségi alapanyagokból és kompatibilis hozzávalók felhasználásával készített hőszigetelés. Az energiaárak vadlovakhoz hasonlóan kelnek időről-időre kiszámíthatatlan vágtába, miközben a klímaváltozás is szó szerint a nyakunkba liheg, így a környezet védelme, az energiák pazarlásának megállítása mindannyiunk elsődleges érdeke.

Egy minőségi hőszigetelő rendszerrel kevesebbet költünk fűtésszámlára télen, nyáron pedig a hőséghez kapcsolódó kiadásainkat mérsékelhetjük azáltal, hogy a szigetelés nyáron a hűvös levegőt is hatékonyabban megőrzi otthonunkban, nemcsak télen a meleget.

A hőszigetelés a kivitelezés napjától értékesebbé és egyszerűbben, gyorsabban eladhatóvá is teszi az adott ingatlant, hiszen a vásárlók számára éppúgy fontos szempont, hogy ezek a feltételek adottak legyenek.

Ráadásul a hőszigetelés előbb visszatermeli az árát, majd onnantól kezdve képes spórolni nekünk.

Hogyan válasszunk színvakolatot?

Eléggé elhanyagolt kérdés, pedig érdemes figyelembe venni, hogy a vakolat, azaz a fal zárórétege egyáltalán nem egyforma tulajdonságokkal rendelkezik. Például olyan lényeges jellemzők tekintetében, mint a páradiffúzió, illetve a nedvesség felvételének mértéke, melyek alapján kifejezetten jelentős különbségek lehetnek az egyes anyagok közül.

A számok 1 és 3 között mozognak, azaz ilyen besorolásokkal fogunk találkozni a dobozokon. De hogyan értelmezzük ezeket?

A páraáteresztésnél minél alacsonyabb számot látunk, annál kedvezőbb az adott színvakolat, ha fontos számunkra e paramétert tekintve is a minőség, míg a vízfelvételt tekintve éppen ellenkezőleg, minél magasabb osztályba sorolt az adott termék, számunkra annál kedvezőbb az adott színvakolat.

Mit jelent számunkra mindez?

Egyrészt azt, hogy a hőszigetelés mindenféleképpen olyan befektetés, amelybe megéri beruházni. Másrészt pedig azt, hogy minőségi alapanyagok nélkül, valamint egymással kompatibilis rendszerek nélkül nem lesz tökéletes a kivitelezés.

Éppen ezért, ha nem biztos a dolgában, inkább kérjen szakértő segítséget! Minden hosszú távú befektetés akkor éri meg az árát, ha valóban képes hosszan teljesíteni az elvárásainkat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top