+ PR-cikk

Fontos kérdés az autóápolás kapcsán: megéri a kerámiakezelés az árát?

Az autóápolás esetében a kerámiakezelés egy olyan eljárás, amivel tartós védőréteget lehet felvinni a kocsira.

Az autóápolás esetében a kerámiakezelés egy olyan eljárás, amivel tartós védőréteget lehet felvinni a kocsira.

A kerámiáról a legtöbbeknek a tartósság jut az eszébe. Az autóápolás esetében a kerámiakezelés egy olyan eljárás, amivel tartós védőréteget lehet felvinni a kocsira. Ez azonban szabad szemmel szinte nem is látható.

A kerámiakezelésen átesett jármű kevésbé karcolódik olyan könnyen, sőt ellenállóbb lesz a kocsi a vegyszerek káros hatásaival szemben is. A POLIRTECH.HU kínálatában található autóápolási szerek egytől egyig magas minőséget képviselnek, nincs ez másként a kerámiabevonatokkal sem. Éppen ezért érdemes onnan választani, hiszen így biztos lehetsz abban, hogy nem kapsz bóvlit a pénzedért.

Ezért hasznosak a kerámiabevonatok

Az autót az utakon rengeteg olyan inger éri, ami erősen káros lehet. A kerámiabevonattal felvértezett négykerekűekre azonban kisebb veszélyt jelent, ha különféle olajok, vegyszerek felröccsennek rájuk. Elég, ha csak a síkosságmentesítő anyagokra gondolunk, amelyeket az utakra szórnak ki a téli hónapokban. Ha nincs az autón ilyen bevonat, akkor ezek az anyagok közvetlenül a fényezésen fejtik ki a kártékony hatásukat.

További jó hír, hogy a kerámiabevonat a vizet is taszítja. Ennek következtében a kosz is jóval nehezebben tud megtapadni az autó külsején. Az autó tisztása során nem is feltétlenül a mosás, hanem a szárítás alkalmával keletkeznek a karcok. Ha lepereg a kocsiról a víz, akkor nem is kell annyit bíbelődni a szárításával, így nagyobb rá az esély, hogy nem esik csorba a karosszériában.

Elodázható a polírozás

Ha kerámiabevonattal látod el az autódat, akkor sokkal később kell majd sort kerítened a polírozására. Ez ugyanis általában különféle apróbb karcok megszaporodása miatt szokott esedékesssé válni. Mivel azonban ez a bevonat éppen a karcok kialakulását gátolja, logikusan következik, hogy a polírozás ideje is kitolódik.

Természetesen a kerámiabevonattól az autón nem lesz páncélréteg, nem lesz tőle a négykerekű golyóálló. Ugyanakkor ha egy kerámiarétetggel nem rendelkező autóval koszosabb útszakaszra vagy netán földútra hajtunk, majd a por rászárad a karosszériára, akkor szinte lehetetlen úgy eltávolítani, hogy ne essen karc a kocsin. Kerámiabevonat esetén ilyen probléma fel sem vetődik.

Megéri anyagilag?

Egy jó minőségű kerámiabevonat körülbelül 20.000 kilométeres használatra van tervezve. A legtöbben évente legfeljebb ennyit autóznak, vagy még ennél is kevesebbet. Így tehát az autósok többségének elegendő évente megismételni a kezelést.

Ha így tesz valaki, akkor megspórolhatja a polírozás költségét, sőt a lakkozással kapcsolatos fizetnivalókat is. Az éves kiadásokban érezhetően kevesebb lesz a mosásra költött összeg, mindeközben az autó megjelenése sokkal szebb lesz. Mindezt összegezve aligha lehet kérdéses, hogy a kerámiabevonat egyértelműen megéri az árát annak, aki autójával nemcsak közlekedni szeretne, hanem alkalomadtán gyönyörködne is benne.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top