+ Film

French Touch Prize – új díjat alapítottak Cannes-ban

French Touch Prize

A French Touch Prize a Kritikusok Hete-program zsűrijének díja lesz, amit egy kreatív és kulturális ágazatot támogató szervezet szponzorál.

Keresés a weben

A cannes-i filmfesztivál versenyprogramjával párhuzamosan futó  Kritikusok Hete zsűrije új díjat alapított: French Touch Prize a francia tehetségeket ismeri majd el.

A Kritikusok Hete programban az első és második filmjüket rendező alkotók kapnak helyet munkáikkal, a French Touch Prize a Kritikusok Hete-program zsűrijének díja lesz. A díjat egy kreatív és kulturális ágazatot támogató francia szervezet szponzorálja – írta meg a Variety.com.

A program szervezői kiemelték, hogy a díjjal francia szellemet, kreativitást, álmokat és merészséget akarják elismerni. Bár a Kritikusok Hete nemzetközi filmes seregszemle, hagyományosan sok olyan filmet mutat be, amelyet feltörekvő francia rendezők rendeznek.

A Kritikusok Hete zsűrije a fődíjat, továbbá a Louis Roederer-díjat, a legjobb színésznek járó díjat és a legjobb rövidfilm Discovery-díját ítéli oda.

A Kritikusok Hetét idén már az új művészeti igazgató, Ava Cahen francia filmkritikus vezeti, aki Charles Tessontól vette át a posztot. A 36 éves Cahen 2014-ban alapította a CLAP magazint, 2017-ben pedig a FrenchMania filmes honlapot. Televíziós és rádióműsora is volt, és számos filmes témájú könyvet írt.

A díjat szponzoráló szervezet azt mondta, hogy célja a francia kulturális és kreatív iparágak tehetségeinek összegyűjtése, összekapcsolása és összesítése. Bár a Kritikusok Hete egy nemzetközi filmes oldalsáv, hagyományosan sok olyan filmet mutat be, amelyet feltörekvő francia rendezők készítettek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top