+ Zene

Ed Sheeran: Senkitől sem szabad megtagadni a segítséget

Ed Sheeran

Ed Sheeran: Azért fogok énekelni, hogy megpróbáljak segíteni minden embernek, aki arra kényszerül, hogy elhagyja az otthonát.

Camila Cabello és Ed Sheeran is fellép a birminghami jótékonysági gálán, amit az ukrajnai háború áldozatinak megsegítéséért rendeznek március 29-én.

A koncert szereplői között lesz még Snow Patrol, Emeli Sandé és Gregory Porter – számolt be róla hétfőn a BBC News.

A koncert bevételét a brit katasztrófavédelmi bizottság (DEC) ukrajnai humanitárius válság kezelésével foglalkozó kezdeményezése kapja meg, amely élelmet, elhelyezést és orvosi ellátást biztosít a menekülteknek Ukrajnában és a környező országokban.

A koncertet közvetítő brit ITV csatorna ígéretet tett rá, hogy az adásból származó összes szponzori és reklámbevételt – becslések szerint 3 millió fontot – szintén felajánlja.

„Azért fogok énekelni, hogy megpróbáljak segíteni minden embernek, aki arra kényszerül, hogy elhagyja az otthonát, és együttérzek azokkal, akiket még ebben a humanitárius válságban is faji megkülönböztetés ér”

– közölte Sandé. Az énekes hozzátette:

„Senkitől sem szabad megtagadni a segélyekhez való hozzáférést és a határon való biztonságos átkelés jogát”.

Cabello arról beszélt, hogy együttérez az Ukrajnában élőkkel és mindenkinek felelőssége van abban, hogy segítsünk rajtuk. Hozzátette: nagyon fontos, hogy a pénz olyan szervezetekhez kerüljön, amelyek közvetlenül és gyorsan tudnak segítséget nyújtani a háború menekült áldozatainak.

Az orosz katonai invázió négy hete kezdődött Ukrajnában. A háborúnak eddig ENSZ becslései szerint 2361 polgári áldozata volt, 1459 pedig megsebesült. A nemzetközi szervezet szerint csaknem mintegy 1,85 millió ukránnak kellett elmenekülnie lakóhelyéről a háború miatt.

A háború elleni tiltakozásból az ukrán művészek, zenészek is kiveszik a részüket. A Beton nevű hardcore punk zenekar engedélyt kapott a Clash együttestől, hogy a London Calling című számukat a háború ellen tiltakozó dalként dolgozzák fel. A múlt héten Lvivben felvett Kijev Calling című videóban a zenekar családja és barátai által készített képek láthatók az ukrán városok elleni orosz támadásokról. A dalból származó bevételt a Szabad Ukrajna Ellenállási Mozgalom kapja.

Andrij Zolob, az együttes énekese, aki orvosként a háború sebesült áldozatainak és katonáinak ellátásában is részt vesz, elmondta, hogy sok ukrán zenész most hazáját védve a gitárját fegyverre cserélte.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top