+ Zene

A Maneskin Budapestre jön

Maneskin

A nagy érdeklődés miatt a Maneskin európai fellépéseit olyan ikonikus helyszínekre tette át, mint a londoni O2 Aréna, a párizsi Accor Aréna.

Budapesten is fellép jövőre új világkörüli turnéja keretében az olasz Maneskin. Napjaink egyik legnépszerűbb európai rockcsapata 2023. május 16-án ad koncertet a Budapest Sportarénában.

A hétfőn bejelentett Loud Kids című 2022-2023-as koncertsorozat a koronavírus-járvány miatt elhalasztott idei európai fellépések pótlása jóval nagyobb helyszíneken, kibővülve az észak-amerikai fellépésekkel – közölte a szervező Live Nation.

A Maneskin első világkörüli turnéja 48 koncertből áll. Az idén október végén Seattle-ben induló turnén tizenhat további észak-amerikai városban játszanak – köztük New Yorkban, San Franciscóban, Las Vegasban, Washingtonban és kanadai helyszíneken -, majd 2023-ban lesz az átütemezett európai turné. A nagy érdeklődés miatt a Maneskin európai fellépéseit olyan ikonikus helyszínekre tette át, mint a londoni O2 Aréna, a párizsi Accor Aréna és a berlini Mercedes Benz Aréna, valamint újabb helyszínek kerültek be a turnéba Spanyolországból, Dániából, Ausztriából Lettországból, Észtországból és Olaszországból.

A Maneskin tavaly novemberben fellépett az MTV EMA gálán a Budapest Sportarénában, idén március 1-jén pedig a Barba Negrában játszottak volna, de a koncertet a járványhelyzet miatt elhalasztották. A 2022-re megvásárolt jegyek érvényesek az új dátumra, a színpad előtti állóhelyre.

„Természetesen nagyon nehéz show-bejelentéseket tenni, miközben Ukrajnában éppen egy szörnyű háború zajlik, és ártatlan emberek szenvednek. Le vagyunk sújtva az ukrán nép veszteségei miatt, és szolidaritást vállalunk velük. A hatalmon lévő emberek döntései miatt, amelyek oly sok ártatlan ember életét érintik, nem fogunk oroszországi koncerteket tartani. Mindannyiunknak együtt kell kiállnunk a békéért, most és örökké”

– fogalmazott a zenekar a közleményben.

Észak-amerikai turnéjához a Maneskin nyáron számos fesztiválkoncerttel melegít be, többek között a Coachella, a Lollapalooza, a Reading & Leeds, a Rock in Rio, a Pinkpop, valamint a Rock Im Park & Rock Am Ring fellépőjeként.

A 2016-ban Rómában alakult Maneskinben Damiano David énekel, Victoria De Angelis basszusgitározik, Thomas Raggi gitározik, Ethan Torchio pedig dobol. A csapat 2021-ben előbb megnyerte a Sanremói Dalfesztivált, majd májusban Rotterdamban az Eurovíziós Dalfesztivált is Zitti e buoni című dalával.

Az olasz rockerek tavaly az Egyesült Királyságot is meghódították az I Wanna Be Your Slave és a Beggin című slágerükkel: a Maneskin az első olasz csapat lett a zenetörténetben, amely egyszerre két kislemezzel a brit slágerlista első tíz helyezettje közé tudott kerülni. Idén be is gyűjtöttek két Brit Awards-jelölést, valamint az MTV European Music Awards legjobb rock előadó díját, amelyet először nyert el olasz művész nemzetközi kategóriában.

Az Egyesült Államokban vendégfellépők voltak a Rolling Stones Las Vegas-i koncertjén, és szerepeltek a legnagyobb tévéműsorokban, többek között Jimmy Fallon Tonight Show-jában, The Ellen DeGeneres Show-jában, és a Saturday Night Live-ban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top