+ Képzőművészet

Hogyan készül a vászonkép?

vászonkép

Válaszd a Vászonkép Szalon kiváló minőségű vászonképeit, és győződj meg a tartósságról és a csodás látványról Te is!

A vászonképek olyan divatos fali dekorációk, amelyek kenterbe verik a hagyományos, üvegkeretes képeket élénkségük és különleges textúrájuk miatt. Azt azonban kevesen tudják, hogyan készül egy ilyen mesés dekoráció. Lássuk a lépéseket és a tudnivalókat!

A vászonkép előnyeiről

Bármilyen otthonnal is rendelkezünk, a dekorálás, csinosítgatás, ízlésünk és egyéniségünk kifejezése mindig jelen van. Akár kisebb, akár nagyobb térrel rendelkezünk, az ízléses berendezés és dekorálás sok esetben kihívást jelenthet a harmóniára való törekvés miatt.

Az azonban minden lakást feldob, ha személyes fotók, emlékek vagy az egyén számára fontos grafikák, minták köszönnek vissza a falakról. A vászonképek teljes mértékben személyre szabhatóak, saját fényképtől elkezdve egy már meglévő híres festményig bármit választhatunk alapanyagként.

A vászonképek emellett kimondottan tartósak, és akár évtizedekig is csodálhatjuk őket anélkül, hogy megsérülnének vagy könnyen koszolódnának.

Miből áll a vászonkép?

A vászonképek legfontosabb eleme a vakráma, amely nyílegyenes, és ideális esetben borovi lécből készül. Emellett a kiváló minőségben nyomtatott, valódi festékvászon, illetve a rögzítésre alkalmas takkerszög segítségével valósul meg a vászonkép.

A vakráma maga a fakeret, amelyre a vászon feszítésre kerül, és bár ez nem látszik a végeredményben, jelentős szerepe van. Az anyaga jelentősen befolyásolja a tartósságát, hiszen némely faanyag akár deformálódásra is hajlamos lehet, amely tönkreteheti a vászonképet. A borovi fenyő jó választásnak bizonyulhat kemény, masszív tulajdonságai miatt.

A fózolás az a folyamat, amely során a léc sarkait lekerekítik, hogy az ne okozzon sérülést, amikor hozzányúlunk. Léteznek olyan, speciális lécek, amelyek kimondottan vakrámának készülnek. Ezeket jellemzően ablakgyárak készítik, melléktermékként árulva.

A jó vászon titka pedig az, hogy rugalmas legyen, a festék ne repedezzen rajta, valamint megfelelően tartós és vastag legyen. Emellett fontos lehet az is, hogy enyhe fényességű legyen, és ne tükröződjön túlságosan, amely elvonhatja a figyelmet a képről.

Válaszd a Vászonkép Szalon kiváló minőségű vászonképeit, és győződj meg a tartósságról és a csodás látványról Te is!

Mire érdemes figyelni?

Vászonkép rendelése esetén a legfontosabb tényező maga a fotó, grafika vagy minta. Ennek a digitális fájlnak olyan felbontással kell rendelkeznie, hogy az jól mutasson akár felnagyítva is. A túl kicsi vagy pixeles képek ugyanis nagy méretben még homályosabbak lesznek, mint a számítógép képernyőjén.

Érdemes a méret tekintetében is előrelátónak lenni, és pontosan lemérni a rendelkezésre álló falfelületet. Így biztos lehetsz benne, hogy jó döntést hozol a méret kiválasztásánál.

Dobd fel otthonod csodás, egyedi vászonképekkel a Vászonkép Szalon segítségével!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top