+ vallás

Ferenc pápa szerint Putyin tömeggyilkos

ferenc pápa

Ferenc pápa: Állítsátok le ezt a tömeggyilkosságot. Védtelen gyerekek és civilek legyilkolásának nincs semmilyen stratégiai értelme.

Az ukrajnai „mészárlás” és az „elfogadhatatlan fegyveres támadás” leállítását követelte vasárnap Ferenc pápa.

Az Úrangyala-imádság után mondott beszédében Ferenc pápa elítélte a „gyermekek és civilek legyilkolása jelentette barbárságot”.

„Fivéreim és nővéreim. Most imádkoztunk Szűz Máriához. Ezen a héten a város, amely a nevét viseli, az Ukrajnát elpusztító kegyetlen háború vértanúja lett”

– mondta a pápa a Szent Péter téren az áldását váró ezrek előtt Mariupol azovi-tengeri városra utalva.

A pápai palota ablakából szólva az egyházfő kijelentette:

„A gyermekek, ártatlanok és védtelen civilek barbár legyilkolásának nincs semmilyen stratégiai értelme. Az elfogadhatatlan fegyveres agressziót egyszerűen le kell állítani, mielőtt temetővé változtatja a városokat”.

A pápa az elmúlt napokban számos alkalommal szólt a konfliktusról, és szólított fel a harcok beszüntetésére.

„Fájdalommal a szívemben csatlakozom a hétköznapi emberekhez, akik a háború végéért könyörögnek. Az Isten nevében, hallgassátok meg a szenvedők kiáltását, kérlek benneteket: állítsátok le a harcot és a bombázást, hogy a humanitárius folyosók hatékonyak és biztonságosak legyenek”

– kérte vasárnap a pápa.

„Állítsátok le ezt a tömeggyilkosságot”

– tette hozzá.

A pápa számos alkalommal fejezte ki aggodalmát az ukrajnai háború miatt. Személyesen is ellátogatott az Apostoli Szentszékhez akkreditált orosz nagykövethez egy nappal az orosz invázió kezdete, február 24. után, és két bíborosát – a lengyel származású Konrad Krajewskit és a Michael Czernyt – Ukrajnába küldte segítséget nyújtani a lakosságnak.

A Vatikán felajánlotta közvetítését is a béke érdekében.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top