+ PR-cikk

Tulajdonságok, melyek miatt a zöld tea segíthet a fogyásban

matcha tea

A különböző diéták alkalmazása során alapvető, hogy megfelelő legyen a folyadékbevitel, rendszeres legyen a mozgás és az étkezésünkre is figyelnünk kell. A folyadék pótlására érdemes igazán kellő figyelmet fordítani, elsősorban a zöld teák fogyasztása javasolt, hiszen ezek fogyást elősegítő hatása vitathatatlan.

A zöld teák előnyös tulajdonságai közé tartozik a magas antioxidáns tartalom, az anyagcsere gyorsítása és a vércukorszint fenntartása, melyek mind az ideális testsúly kialakításában vannak segítségünkre.

Zöld teák hatása

Elmondhatjuk, hogy a zöld teák többsége kiválóan alkalmas a fogyókúra támogatására, azonban a prémiumminőségű matcha tea kiemelkedően sok hasznos tulajdonsággal rendelkezik, amely nemcsak a testsúlycsökkenést, hanem az egészségünk megőrzését is támogatja.

A Japánból származó teacserje fiatal leveleit porrá őrlik, így az elkészült teában megtalálható a tealevél valamennyi darabkája. A matcha teában lévő antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok és a tealevél rostjai mind jótékony hatással vannak szervezetünkre.

Prémiumminőségű matcha tea előnyei

A testsúly csökkentése sokszor hosszú időt vesz igénybe, és némely diéta kínzóan hat szervezetünkre. Alapvetően a fogyókúrát segítő teák a vízhajtással érnek el eredményeket, azonban ez csak időleges hatású, hiszen nem a zsír égetésével éri el a fogyást, hanem a testünkben lévő víz mennyiségének leapasztásával.

A matcha tea azért hozhat hosszú távon eredményeket számunkra, mert a felgyorsított anyagcserével a zsírégetés beindul, és így valóban súlyvesztést érhetünk el. A napi energiafelhasználás a teaivás hatására megnövekszik, a matcha teában lévő katechin ebben segít. Akár másfélszer több energiát elégetünk a tea fogyasztásakor, teljesítményünk is nő, így a hosszú távú testsúlycsökkentéshez szükséges mozgási energiánk is növekedni fog. Könnyebben végezhetjük el a zsírégető gyakorlatokat.

A fogyókúra hatékony eleme

A fogyókúrák többsége a kevesebb kalóriabevitelre ösztönzi a diétázókat, azonban ez sokszor éhezéssel jár. A matcha tea fiatal leveleinek porrá tört részeit teljes egészében elfogyasztjuk, így rengeteg rost kerülhet szervezetünkbe. A rostok eltelítenek, így kevésbé leszünk éhesek az étkezések közti szünetekben. A vércukorszintünk nem fog ingadozni, stabilizálódik, így elkerül majd bennünket a rosszullét. Miután a tealevelek por formájában kerülnek forgalomba, így nemcsak italként, hanem ételek, édességek összetevőjeként is felhasználhatjuk.

A matcha tea fogyasztása azok számára is előnyös, akik már túl vannak néhány elhibázott diétán, hiszen a tea ivásával helyreállíthatják anyagcseréjük működését. A tea immunerősítő hatása, a rengeteg antioxidáns, amelyet tartalmaz, tökéletesen formába hoz, miközben segít megszabadulni a felesleges zsírmennyiségtől.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top