+ PR-cikk

Jó tanácsok a stílusos étkezőasztal kiválasztásához

étkezőasztal

A konyha a ház lelke – tartja a mondás, ami nem is csoda, hiszen itt készülnek a finom ételek, amelyeket vagy itt, vagy az ebédlőben fogyaszt el a család. A helyiségek berendezésénél figyelembe kell venni minden bútort, kiegészítőt, a színeket és a méreteket is. Éppen ezért nem mindegy, milyen asztal kerül középre, milyen lesz a számunkra legideálisabb étkezőasztal.

Az étkezőasztal fajtái

A Homelux webáruház étkezőasztalai között nézelődve rájöhetünk, milyen hatalmas a kínálat e bútordarabból is, így valóban nem egyszerű feladat megtalálni a tökéletes modellt. Léteznek ugyanis kerek és négyszögletes asztalok, továbbá egymástól színben eltérő típusok között is válogathatunk.

És ha ez nem lenne elég, a méretbeli különbségeket is nézhetjük, de itt is köthetünk kompromisszumot, ugyanis létezik bővíthető étkezőasztal is!

A Homelux lakberendezési webáruházban egyébként is minden kapható, ami a jól felszerelt konyhába, étkezőbe kellhet, így érdemes olyan szemmel is nézi a bútorokat, hogy milyen más kiegészítők kerülnek még mellé: székek, elemes konyhabútor, konyhai tárolószekrény, stb.

Lehetőség van étkezőgarnitúrát is választani, ilyen esetben a székek is részei a szettnek, nem nekünk kell egyesével összeválogatni őket. Léteznek 2, 4, illetve 6 székkel ellátott étkezőasztalok is, a helyiség méretétől függően döntsük el, melyik lesz számunkra a jó.

Kerek vagy szögletes legyen az étkezőasztal? Mit mondanak a szakértők?

A kerek asztalok a kisebb konyhákba, étkezőkbe jók, hiszen kevesebb helyet foglalnak. Nagyon esztétikusak, de előnyük még, hogy a gyerekek miatt sem kell aggódnunk, nem ütik be a fejüket, kezüket az asztal sarkába.

A kerek vagy ovális asztalokat szeretik körbeülni az emberek, szívesebben beszélgetnek egy ilyen bútor mellett, hiszen nincsenek éles határok. A pszichológusok bebizonyították, hogy az emberek inkább az együttműködést választják a kerek asztalnál, míg a szögletes esetében rivalizálás, versengés alakulhat ki közöttük.

Azonban azok se keseredjenek el, akiknek a szögletes, négyzet vagy téglalap alakú asztalok tetszenek, hiszen ezek is nagyon praktikusak lehetnek. Ha nincs szükség minden oldalukra, ezeket a falhoz is lehet tolni, és például kártyázáshoz, leckeíráshoz is használhatók.

A bővíthetőség mindkét esetben adott: ha csak akkor van szükség nagyobb étkezőasztalra, ha vendégek jönnek, akkor ezt a lehetőséget válasszuk! A kényelmes étkezéshez fontos, hogy mindennek legyen helye, és ne kelljen összekuporodva ennünk.

További jó tanácsok az asztalválasztáshoz

  • A székekre is figyeljünk oda! A kárpitozott ülőbútorok nagyon mutatósak, de nehezebb őket tisztítani és pakolgatni is. Ideálisabb lehet egy egyszerű szék, amelyre párnát teszünk.
  • Az összehajtható székek kis helyet foglalnak, és amíg nincs szükség rájuk, könnyen tárolhatók valahol.
  • Választhatunk fa-, fém- vagy műanyag székeket is, ez utóbbi azonban nem igazán illik egy modern, stílusos konyhába.

A lényeg, hogy vegyünk figyelembe több szempontot is, mielőtt döntenénk!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top