+ PR-cikk

Milyen kézkrémet használjunk a száraz kézfejekre?

Helia-D

Habár lassan végre beköszönt a tavasz, még így is sokan küzdenek bőrszárazsággal, különösen ami a kézfejeket illeti. A kézkrémek gyakori használatával ezt remekül lehet ellensúlyozni, ugyanakkor nem egyszerű megtalálni az igényeinknek legmegfelelőbb terméket.

Mitől száradnak ki a kezeink?

A hidegebb napok a bőrt is megviselik, hiszen a kinti zimankó, illetve a benti fűtött, száraz levegő egyaránt kiszárítja azt. Ezt még csak tetézi, ha a hőmérséklet gyakran és hirtelen változik (mert például járkálunk az üzletekből az utcára), és még kesztyűt sem hordunk.

A levegő tehát alapvetően szárítóhatással van a bőrre, azonban mindezt tetézi még a gyakori kézmosás is. Az alapszintű higiénia sokak számára eddig is a mindennapok része volt – főleg a nyilvános helyeken – viszont mióta világjárvány van, minden eddiginél fontosabbá vált.

A legtöbbünk már el sem indul otthonról kézfertőtlenítő nélkül, és naponta akár több alkalommal is használjuk, főleg, ha a munkánk miatt sokat időzünk emberek között. Ezek a készítmények pedig valóban nagyon hatékonyan pusztítják el a kezünkön lévő kórokozókat, viszont a magas alkoholtartalmuknak köszönhetően meglehetősen szárítanak is.

Ez azért veszélyes, mert ha a kiszáradt bőr repedezik és sebes lesz, akkor a sérülésen keresztül bejutnak a kórokozók, ami fertőzést és gyulladást eredményezhet. Jobb tehát megelőzni a bajt.

Hogyan válasszunk kézkrémet?

Az üzletek és a webshopok kínálatában rengeteg kézápoló termék található. Az ismert márka, a Helia-D is számos kiváló kézkrémmel képviselteti magát a piacon. Elsőre talán nem is egyszerű eligazodni a hatalmas választékban, de kiindulásként segíthet, ha megválaszoljuk magunknak az alábbi kérdéseket:

  • Mennyire száraz a bőrünk? Csak kellemetlenül feszül és hámlik vagy már mély repedések és vérző sebek is találhatóak rajta? Ez meghatározza azt, hogy normál vagy kifejezetten extra száraz bőrre való kézkrémet válasszunk.
  • Milyen állagú krémet részesítünk előnyben? Fontos, hogy gyorsan beszívódjon vagy nem baj, ha egy ideig ragacsos marad a bőrünk, de cserébe intenzívebben hidratál?
  • Hol szeretnénk használni? Ha csupán otthon krémezünk, akkor választhatunk tégelyes kiszerelésű terméket is. Amennyiben olyan helyen is igénybe vennénk, ahol nincs lehetőség kezet mosni előtte (például munkahelyen vagy az autóban), akkor higiénikusabb, ha tubusos készítményt használunk, mert így nem nyúlunk bele piszkos ujjakkal a krémbe.
  • Allergiás-e a bőrünk bármilyen összetevőre, például az illatanyagokra? Ha igen, akkor olyan krémet keressünk, ami hipoallergén, esetleg natúr kozmetikum!

Milyen gyakran krémezzünk?

A válasz egyszerű: amilyen gyakran csak igényli a bőrünk. Akinek kevésbé száraz a keze, annak elég lehet napi 1-2 alkalom is, viszont akinél ez a probléma súlyosabb, annak ajánlott akár minden egyes kézmosás után vagy pár óránként bekennie a kezeit.

Érdemes két különböző terméket használni, egy könnyedebb állagút nappalra, és egy zsírosabb, de intenzívebben hidratálót éjszakára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top