+ művészet & politika

Londoni Magyar Ház lesz a Trafalgar tér mellett – Még egy?

Londoni Magyar Ház

A magyar kormány megvásárolta a Trafalgar tér szomszédságában levő hétemeletes épületet, amely a Londoni Magyar Ház lesz.

Trafalgar tér

A magyar kormány megvásárolta a Trafalgar tér szomszédságában levő hétemeletes épületet, amely a Londoni Magyar Ház lesz – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

Szijjártó Péter elmondta, hétvégi magyar iskola, színházterem is lesz majd az épületben, ahol kiállításokat, előadásokat is tartanak a helyi magyarság részére.

Londonban és a környékén sok magyar él, ott dolgoznak vagy tanulnak, de eddig a városban nem volt igazán méltó otthona a magyar kultúrának, a magyar közösségnek, a magyar identitás megőrzésének.

Megjegyzés: Londonban működik magyar kulturális központ, Liszt Intézetnek hívják (Hungarian Cultural Centre London), ez a weboldala, a magyar állam működteti, kiállítások, előadások és számos kulturális esemény megfordul benne. Az igazgatója jelenleg Máté Vince. És itt tetszenek találni a bejáratot (17-19 Cockspur St, London SW1Y 5BL):

A kabinet egy nagy, ikonikus épületet vásárolt meg

„annak érdekében, hogy Magyarországhoz – ehhez az ezeréves államisággal rendelkező országhoz – méltó helyen őrizhessük és mutathassuk be a kultúránkat Londonban”

– fogalmazott Szijjártó Péter.

Kiemelte, az új Magyar Ház egy új találkozási pont lesz az Angliában élő magyarok számára.

„Van benne színházterem, lesz benne kávézó, kiállításokat, előadásokat fogunk rendezni”

– mondta a miniszter, hozzátéve, a gyermekek számára a hétvégi iskola lehetősége, a magyar nyelv oktatása is megtalálható lesz majd a kínálatban.

„Hogy a ház igazán méltó legyen és tudja fogadni a magyar embereket, most felújításra kerül, és amint a felújítás befejeződik, néhány hónap múlva a Londonban és környékén élő magyarok birtokba vehetik majd

” – jelentette ki Szijjártó Péter.

A tárcavezető reményét fejezte ki, hogy

„ez a ház egy új találkozási pontként, egy új közösségépítő erőként fogja majd szolgálni a Londonban és környékén élő magyarokat”.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top