+ Irodalom

Az 1. Keresztrím vendége: Puskás Panni és Wirth Imre

keresztrím

Megragadó majd váratlanul replikázó, magamutogatóan bravúros vagy kifinomultan érzéki rímek – összecsengések: ez a Keresztrím.

Keresztrím – beszélgetések költészetről

Megragadó majd váratlanul replikázó, magamutogatóan bravúros vagy kifinomultan érzéki rímek – összecsengések: ez a Keresztrím. A szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum irodalmi beszélgetéssorozatában Szilágyi Zsófia Júlia irodalomtörténész párban meghívott vendégei közül hol a fiatal, most induló, hol a már jelentős életművet felmutatott, elismert író, költő választja meg saját értékei, szakmai kíváncsisága szerint beszélgetőpartnerét.

Szilágyi Zsófia Júlia irodalomtörténész vendégei lesznek: Puskás Panni Wirth Imre, Lukács Flóra Kőrizs Imre, Székely Örs Győrffy Ákos, Rakovszky Zsuzsa Both Balázs.

A szombati beszélgetések 18:00 órától kezdődnek a Czóbel Múzeumban (Templom tér 1.) és ingyenesen látogathatók.

Időpontok: február 26., március 12., április 2. és április 23.

Az első beszélgetésre (február 26. 18:00) felkért Wirth Imre Puskás Pannit választotta.

Puskás Panni 1987-ben született Győrben, bölcsész, kulturális újságíró, a Revizor színikritikusa. Első prózakötete A rezervátum visszafoglalása címmel jelent meg 2021-ben, mellyel elnyerte az Írók Boltja könyvösztöndíját. Budapesten él.

Wirth Imre 1964-ben született Budapesten, bölcsész, szabadúszó, főállású apa, komolyodván muzeológus, kiállítások kurátora. Hajdan egy kisregénye, a közelmúltban két verseskötete jelent meg. Pomázon él.

Előzetesben egy rövid részlet Puskás Panni „A rezervátum visszafoglalása” című szemtelenül felszabadult kötetéből:

„Legyél inkább egy épület, de ne túl magas, ne rólad ugráljanak a reményvesztett kamasz lányok. Inkább egy pici ház, amit a két kezemmel építek. Lassan készülsz, de jó várni. Budán leszel, és nem Pesten, bár Pesten jobban szeretek lakni, de arra gondolok, miközben a véredet a habarcsba keverem, hogy nincs semmi, amit annyira szeretnék, mint hogy téged igazán boldognak lássalak. Aztán beléd költözöm. Úgy vagyok otthon benned a színes IKEA bútorok között, mint még soha sehol. Majd eljön a karácsony, a hó szitál az udvaron, kályhában ropog a tűz, és miközben gyanútlanul az illatos mézeskalácstésztát nyújtom, te egyetlen pillanat alatt fájdalmas reccsenéssel omlasz a fejemre.” (Óda)

Részletek: https://www.femuz.hu/programok/

A programot az NKA támogatta.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top