+ PR-cikk

Milyen fűrész kellhet a kerti munkákhoz?

fűrész

A kerti fűrész tipikusan azon szerszámok közé tartozik, amelyik rendre előkerül a tavasz első időszakában, amikor a fák metszése és a ház környékének rendbetétele a feladat. Persze ehhez nem árt, ha kéznél van a megfelelő munkaeszköz.

Amennyiben pont egy ilyen praktikus darab hiányzik az otthoni készletből, ez a cikk segítséget nyújthat a tudatos választásban. Illetve az sem baj, ha közben meghozza a munkakedvet a kinti ügyködéshez.

Ezért jöhet jól egy kézreálló fűrész a kerti szerszámkészletben

Egy kert fák nélkül ugyanolyan hiányérzetet tud kelteni az emberben, mint egy nagyobb területű udvar pázsit nélkül. Legyen szó akár gyümölcsfákról vagy egyéb fákról, a lombkorona csodás látványa és az árnyék miatt a fás szárú növények nagy kedvencek.

Az M Tools kertészeti áruház fűrész kínálatában elérhető darabok rendelkezésre állása pedig azért hasznos, hogy ezeket a növényeket praktikusan karban lehessen tartani. Ha egy-egy ág túlnő vagy beteg lesz, akkor könnyedén le tudjuk fűrészelni azt, és megoldhatjuk a problémát.

Hozzátéve, hogy a kerten túl is könnyen elképzelhető a hasznosulás. Hisz a ház körül bármikor adódhatnak olyan feladatok, mint amilyen például egy bokor ritkítása, vagy pedig egy fadarab méretre vágása.

A keretes fűrészek előnyei

A kerettel ellátott kerti fűrészek a némileg nagyobb ágak, illetve fadarabok megmunkálása kapcsán jöhetnek jól. Gyorsabb és pontosabb vágást tesznek lehetővé, miközben a puha, ergonomikus kialakítású markolatnak hála még a kézfejet is kímélik munka közben.

Ha ilyen típusú munkaeszköz beszerzése a cél, akkor az egyszerű és gyors fűrészlapcsere lehetősége fontos lehet. Ezáltal ugyanis gyorsan cserélhetők az edzett fogú lapok aszerint, hogy a munka jellege mit kíván éppen.

Azt pedig talán nem is kell külön hangsúlyozni, hogy az eszköz anyagminősége alapból meghatározza a használat várható idejét. Ha már egyszer rászánjuk magunkat a vásárlásra, jobban megéri invesztálni egy tartósabb darabba.

Behúzható pengével ellátott modellek

Olyanok, akárcsak egy nagyobb méretű zsebkés. Ugyanakkor a hasznosításuk tökéletesen passzol a kert környezetébe. Tekintve, hogy ezeken a praktikus modelleken ideális méretű szénacélpenge kap helyet rendszerint.

A jobb vágási tulajdonságok érdekében érdemes olyan modern változat mellett letenni a voksot, amelyik rendkívül éles, precíziós köszörült fogakkal is el van látva. Így még a nehezebben megmunkálható ágak sem jelenthetnek különösebb gondot.

Végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg a gyártó kilétének fontosságáról sem! Jó példa erre a Spear & Jackson márka. Náluk az embernek tényleg nem lehet panasza. Zárszóként mi mást mondhatnánk: jó munkát kívánunk!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top