+ PR-cikk

Hogyan teheted sűrűvé és egyenletessé a ritkás, foltos szakálladat?

szakáll

A foltos, ritkás arcszőrzet viszont kevésbé mutat jól, így az érintettek nagy része inkább a simára borotvált arcot választja.

Az arcszőrzet a férfiasság egyik fokmérője, még kutatások is bebizonyították, hogy a hölgyek vonzóbbnak találják a szakállas férfiakat. Ez mind szép és jó, de sajnos sokan vannak, akik a genetikai adottságaik miatt egyszerűen nem tudnak sűrű, egyenletes szakállat növeszteni.

A foltos, ritkás arcszőrzet viszont kevésbé mutat jól, így az érintettek nagy része inkább a simára borotvált arcot választja, noha szeretne ő is férfiasabb külsővel büszkélkedni… a jó hír, hogy számukra is van remény!

Hogyan lehet dús szakállat növeszteni?

Mielőtt őrült keresésbe fognál, eláruljuk, hogy ezen problémán nem segítenek a vitaminok, növesztőszérumok, krémek és egyéb csodaszerek. Van viszont egy tuti biztos módszer, ami nem más, mint az Art ‘N Hairnél elérhető szakállbeültetés! A módszer nagyjából megegyezik a (férfiak körében manapság egyre népszerűbb) hajbeültetéssel, annyi különbséggel, hogy itt az arcbőrödbe ültetik be szálakat.

Ráadásul nem mástól származó vagy mesterségesen előállított szálakat kapsz, hanem a saját hajszálaidat, melyeket a tarkótájékról szednek ki. Itt nőnek ugyanis a legerősebb, legellenállóbb szálak, amik a hajhullást előidéző DHT hormonnak is ellenállnak.

Ha pedig csak kisebb területen van szükség a szakáll pótlására, akkor az arc egy olyan területéről veszik ki a szálakat, ahol kellő sűrűségű, és nem okoz feltűnést. Ugyanígy attól sem kell tartanod, hogy a hajad emiatt látványosan megritkulna, hisz a donorterületen semmi változás nem látszik majd.

Hogyan történik a szakállbeültetés?

Először is részt veszel egy konzultáción, melynek során a kezelést végző orvos megvizsgálja az arcszőröd állapotát, és készít számodra egy személyre szabott kezelési tervet. Ebben többek között az is szerepel, hogy csak részleges pótlásra lesz szükség, vagy teljes szakállbeültetésre.

A szakember az elképzeléseid alapján kialakítja és megrajzolja a szakállvonalat, illetve végez egy egészségügyi felmérést is, hogy kiderüljön, mi a gyengébb arcszőrzet oka.

Ezután a donorterület érzéstelenítése és borotválása következik, majd az orvos kiszedi a graftokat, amiket szétválogat, majd beültet az arc meghatározott területeire. Az eljárás során végig szem előtt tartja, hogy a végeredmény természetes hatású legyen, így észre sem vehető majd a pótlás.

A műtét után

A beavatkozás utáni pár napban normális, ha a kezelt területen duzzanatot és piros hegeket tapasztalsz, de ezek idővel eltűnnek. Ugyanígy az sem rendellenes, ha a beültetett szálak egy része kihullik, ne aggódj, újra kinőnek majd.

Körülbelül két hónap elteltével már látványosan nőni kezdenek a szálak, amiket innentől kezdve ugyanúgy kell majd ápolni és borotválni, mint a szakállad többi részét. 4-6 hónap alatt már akár hosszú szakállat is növeszthetsz, így elérhetővé válik az a kinézet, amire mindig is vágytál.

A beültetett szálak ráadásul életed végéig a helyükön maradnak, így végérvényesen búcsút inthetsz a ritka, hiányos arcszőrzetnek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top