+ Természet

Puma sétált Kiskunhalas határában?

puma Fekete párduc

Puma vagy pumához hasonló, fekete színű nagymacskát rögzített mozgás közben egy kamera Kiskunhalas határában.

Puma vagy pumához hasonló, fekete színű nagymacskát rögzített mozgás közben egy kamera egy Kiskunhalas határában zajló építkezés közelében, a felvételt a város polgármestere szombaton osztotta meg a közösségi oldalán.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta, egy lakossági bejelentés után szakértők bevonásával megkezdték a felvétel valódiságának és az állat fajtájának vizsgálatát.

Arra kérik a kiskunhalasiakat és a város térségében élőket, hogy ha további információval rendelkeznek az állatról (ha puma, ha nem puma) vagy látták, hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107-es, illetve 112-es központi segélyhívószámok valamelyikét.

Fülöp Róbert polgármester a közösségi oldalán azt írta, a felvétel – amelynek dátuma december 8-ai – a Szegedi út környékén készült, és „az ügyben a Szegedi Vadaspark munkatársai szakmai segítséget nyújtanak”.

November végén egy szintén a macskafélék családjába tartozó szervált fogtak be a Bükkben. Az a trópusi állat, amely nagy valószínűséggel korábban házikedvenc volt, nem sokkal később – a Fővárosi Állat- és Növénykert tájékoztatása szerint koronavírus-fertőzés miatt – elpusztult.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top