+ Életmód

Börcsök Enikő indította el a transzplantált gyermekekért árverést

Börcsök Enikő

Börcsök Enikő művész barátaik önként felajánlott festményeit, szobrait és fotóit gyűjtötték egybe, hogy jótékonysági aukción értékesítsék.

Csikós András (1947-2006): Őszi vetés 1975
Keresés a weben

Neves kortárs képzőművészek ajánlották fel alkotásaikat a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú civil szervezet december 1. és december 15. között az axioart.com online felületén meghirdetett jótékonysági árverésére.

A jótékonysági árverés célja az idén a járványhelyzet miatt nehéz anyagi helyzetbe került, szervátültetésre váró- és szervátültetett gyermekeket nevelő családok támogatása. Az idén összesen 31 festményt, grafikát, fotót bocsátanak árverésre.

A jótékonysági aukció Börcsök Enikő színművész és párja, Tóth József festőművész kezdeményezésére indult 2016-ban. Mindketten évek óta önkéntesként segítették az alapítvány munkáját, Börcsök Enikő az alapítvány kurátora is volt egészen tragikus haláláig. Művész barátaik önként felajánlott festményeit, szobrait és fotóit gyűjtötték egybe, hogy jótékonysági aukción értékesítsék a műtárgyakat, a befolyt pénzből pedig csaknem száz szervátültetett gyermek élményterápiás, rehabilitációs balatoni táborozását támogatták.

Az idei aukción ismert kortárs művészek – köztük Munkácsy Mihály-díjas alkotók – műveire lehet licitálni, többek között Albert László, Bartha Máté, Bernát András, Bullás József, Dombóvári Tamás, ef Zámbó István, Forgó Árpád, Haász Katalin, Halmi-Horváth István, Lévay Jenő, Macskássy Izolda, Tóth József, Ujj Zsuzsi, Verebics Katalin és Zvolszky Zita alkotásaira.

Szalamanov Zsuzsát, az alapítvány kuratóriumának elnöke kiemelte: a csaknem két éve tartó járványhelyzet miatt a szokásos családi programokból alig tudtak valamit megvalósítani, de online és Csudamadár című magazinjuk segítségével tartják a kapcsolatot a családokkal, segítik őket. Mint mondta, az elmúlt hónapokban sok család szorult anyagi támogatásra, megpróbálnak segíteni mindenkinek, aki megfelelő indokkal hozzájuk fordul. A rászorulókat eddig csaknem 4 millió forinttal segítették.

Az aukción szereplő alkotásokat december 1-jétől a www.axioart.com felületén, valamint az SCH-Galériában (Budapest, VI. ker. Bajcsy-Zsilinszky út 37.) lehet megtekinteni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top