+ Színház

A Trafó előadása nyerte az eSzínház Fesztivált

fotó: szeged.hu

A Trafó – Kortárs Művészetek Háza Kutyaportéka című előadása nyerte eSzínház Fesztivál fődíját, a Gábor Sára által írt, Barcsai Bálint által színpadra vitt produkció egy kelet-magyarországi kisváros lakóinak az életét mutatja be.

Szeptember 17-26. között tartották az ország első online térben rendezett színházi seregszemléjét, az eSzínház Fesztivált. A tíznapos eseményen 21 színház 25 produkcióját nézhette meg a közönség.

A fesztiválra jelölt alkotásokat szakmai zsűri és a nézők értékelték, a szeptember 26-i záróestén a fődíjat, azaz a legjobb digitális adaptációnak járó díjat a Trafó – Kortárs Művészeti Központ Kutyaportéka című előadás nyerte. A színdarabban Békési-Szombati Anett, Hartai Petra, Horváth Dániel Dudu, Martinkovics Máté, Messaoudi Emina, Szabó Zola állnak színpadra.

A legjobb női főszereplő díjat a Vígszínház Rendes lányok csendben sírnak című előadásában nyújtott alakításáért Kiss Mari, a legjobb férfi főszereplő díjat a Radnóti Miklós Színház Moliére – the passion című színdarabban való szerepléséért Pál András kapta. Az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete és a FreeSZFE Egyesület közös produkciója, az Orlando számára ítélték a a legjobb látványtervért járó díjat. A zsűri különdíját a szombathelyi Weöres Sándor Színház Haragossziget című darabja érdemelte ki.

Az eSzínház Fesztiválra nevezett produkciókat szakmai zsűri értékelte, amelynek tagjai Radnóti Zsuzsa, Ráckevei Anna, Horváth Csaba, Ujj Mészáros Károly és Légrádi Gergely voltak.

A nézők szavazatai alapján próza kategóriában az eSzínház Fesztivál közönségdíját az Örkény István Színház Kiváló dolgozók – igaz történetek a gondoskodásról című előadás nyerte, gyermek- és ifjúsági kategóriában a közönségdíjat a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Emma csöndje című előadása nyerte meg.

Az eSzínház fesztivált 31 országból, egyebek mellett az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Dél-Afrikából, Izraelből, Ausztráliából és Új Zélandról követték nyomon az érdeklődők. Az érdeklődők öt ingyenes, szakmai kerekasztal-beszélgetést is láthattak.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gyzoltan szerint:

    -hogy a Trafó nyert, nyerhetett, az minősíti a zsűrit, de a szavazó közönséget is…
    A „liberális” nyomulás, offenzíva, a „liberális” kirekesztés a meghatározó a színház világában…
    -de nem csak ott!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top