+ Film

Kijelölték Enyedi Ildikó új filmjének hazai díszbemutatóját

Keresés a weben

A 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Kitekintő programjában lesz szeptember 18-án Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története hazai díszbemutatója, amelyet az esemény zárásaként vetítenek.

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezőjének új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett A feleségem története című regénye alapján készült.

Magyarországon először a szeptember 10. és 18. között zajló  17. CineFesten vetítik a négy ország koprodukcióban készült alkotást Gijs Naber és Léa Seydoux főszereplésével. A többi szerepben Louis Garrel, Josef Hader, Ulrich Matthes, Udo Samel, Jasmine Trinca és Luna Wedler, a magyar színészek közül pedig Funtek Sándor, Rujder Vivien és Hajduk Károly látható.

A csaknem háromórás, nagyszabású, kosztümös film a szerelmi kétkedés természetrajzát mutatja be. Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül érhetik meg a nézők az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.

A film világpremierje július 14-én volt a 74. cannes-i filmfesztiválon, ahol nagy sikert aratott.

A feleségem története forgatókönyvét Enyedi Ildikó írta, az operatőr Rév Marcell, a vágó Szalai Károly, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Flesch Andrea, a VFX supervisor Klingl Béla, a zeneszerző Balázs Ádám volt.

A film magyar szinkronnal szeptember 23-ától a Mozinet forgalmazásában kerül országszerte a mozikba.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top