+ Tudomány

Díjat alapítottak a magyar szemészprofesszor tiszteletére Amerikában

fotó: youtube
Keresés a weben

Kuhn Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szemészeti Klinikájának (PTE KK SzK) vendégprofesszora tiszteletére alapított díjat az Amerikai Szemsebészeti Társaság (American Society of Ophthalmic Trauma – ASOT).

A baranyai felsőoktatási intézmény közleményében azt írták, hogy a professzor munkájának elismeréséül alapított Kuhn-díj (Kuhn Award) a társaság legmagasabb elismerése, azzal a szemészeti traumatológia elméleti és gyakorlati fejlődését elősegítőket tüntetik ki a jövőben.

Az ASOT honlapján foglaltak szerint Kuhn Ferenc professzor tevékenysége egyúttal inspiráció is volt a 2020-ban formálódott szervezet alapításához. A közleményben Csutak Adrienne-t, a PTE KK SzK intézetigazgatóját idézve közölték: Kuhn Ferenc szakmai tudása, tapasztalata és ismereteinek legjavának átadása nagyon sokat jelent az intézmény számára.

Kiemelték továbbá, hogy a professzor a járványhelyzet dacára számos ízben kereste fel a klinikát, újabb és újabb műtéti technikákat tanítva. Jelezték azt is, hogy Kuhn Ferencet a Pécsi Szemészeti Klinika igazgatója a Magyar Szemorvostársaság tiszteletbeli tagjának terjesztette fel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top