+ Film

Horvát Lili díjat nyert Kanadában is: “üdítő keveréke Italo Calvino és Kieslowski szellemiségének”

fotó: Poste restante

A legjobb közép-kelet-európai filmnek járó díjat nyerte el Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámája a 45. Clevelandi Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az amerikai filmes szakemberekből álló zsűri indoklása szerint Horvát Lili filmje

“üdítő keveréke Italo Calvino és Kieslowski szellemiségének, a vágy kuszaságainak nagyratörő útmutatója és egy okos, bájos, a szerelem első pillantásra logikátlan keverékének szép talánya”.

Idén online rendezték meg Cleveland nagyszabású nemzetközi filmfesztiválját, amely két hét alatt 116 mozifilmet és 182 rövidfilmet mutatott be az amerikai közönségnek. A fesztivál díjazottjait a hétvégén hirdették ki.

A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm továbbra is versenyben van a “függetlenek Oscar-díjaként” számon tartott Independent Spirit Awardért, amelynek nyertesét április végén jelentik be.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült alkotás kiemelkedő sikert aratott Magyarországon és külföldön egyaránt, Varsótól Chicagóig díjazták a filmfesztiválok és január végén az amerikai bemutató alkalmával nagy lelkesedéssel fogadták az Egyesült Államok filmkritikusai.

Legutóbb Dublinban nyerte el a főváros rangos nemzetközi filmfesztiválján a legjobb rendezésért járó elismerést. Európa szerte, Kanadában, Latin-Amerikában és Ausztráliában is bemutatják a közeljövőben Horvát Lili filmjét, miután a Nemzeti Filmintézet már 20 forgalmazási területre értékesítette a magyar mozifilmet.

A romantikus drámában Márta (Stork Natasa), a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival (Bodó Viktor). Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A film Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a film operatőre Maly Róbert volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top