+ Életmód

Több száz brit turista tűnt el egy svájci síparadicsomból

A koronavírus új nagy-britanniai mutációja nyomán karanténban tartott több száz brit turista tűnt el vasárnapra a britek körében közkedvelt Verbier svájci síparadicsomból.

Néhányan azóta felbukkantak Franciaországban – közölte Jean-Marc Sandoz, Bagnes önkormányzatának szóvivője.

A svájci hatóságok 420 brit vendéget azonosítottak karácsony előtt és rendeltek el számukra karantént. Ötvenen azonnal távoztak, az üdülőhelyen maradt 370-ből kevesebb mint egy tucatnyi tartózkodott ott vasárnap – magyarázta a szóvivő.

“Megértjük bosszúságukat”

– tette hozzá, és élesen bírálta a hirtelen és visszamenő hatállyal elrendelt karanténkötelezettséget a Nagy-Britanniából érkezőkre.

“Családokat, kicsiny gyerekekkel hirtelen bezártak 20 négyzetméterre. Kibírhatatlan volt”

– hangoztatta.

A Franciaországba távozott britek bezárt téli üdülőhelyeket találtak a járványügyi korlátozások miatt, és Svájchoz hasonlóan ott is karanténban kell maradniuk.

Svájc december 20-án állította le a Nagy-Britanniából és a Dél-Afrikai Köztársaságból érkező légi járatokat, a koronavírus új, fertőzőképesebb mutációija miatt, amelyeket ebben a két országban azonosítottak.

December 21-én a svájci hatóságok elrendelték az egy hete az alpesi országban tartózkodó britek és dél-afrikaiak karanténkötelezettségét az érkezésüktől számított 10 napra.

Karácsony táján mintegy 50 ezer vendég tartózkodik hetente Verbierben, mintegy egyötödük érkezik Nagy-Britanniából, ami most elrettentette a helyi vendégeket, tovább súlyosbítva a szállodák pénzügyi bajait.

“Sok svájci lemondta a vakációt”

– mondta Sandoz, hozzáfűzve, hogy a szállodák jelenleg csak 30-40 százalékos kihasználtsággal működnek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top