+ Életmód

Két hét múlva újra látogatható az Eiffel-torony

December 16-tól ismét látogatható lesz az Eiffel-torony, amely a koronavírus-járvány miatt Franciaországban kihirdetett általános karantén október 30-i kezdete óta tart zárva – jelentették be kedden Párizsban.

“Örömmel várom önöket ismét december 16-tól 10.30 és 18.30 között (belépés 17.15-ig)!”

– olvasható a világ egyik leglátogatottabb nevezetességének Twitter-oldalán.

A 131 éves Eiffel-tornyot naponta átlagosan 25 ezer turista keresi fel. Az idén azonban a koronavírus-járvány miatt a látogatottság az előző évhez képest 80 százalékkal, a forgalom pedig 70 százalékkal esett vissza – jelezte még október végén a látványosságot üzemeltető vállalat, a SETE.

A járvány tavaszi hullámakor az Eiffel-torony csaknem három hónapig volt zárva.

Jean-Francois Martins, a SETE vezetője szerint már a lezárás előtt is napi alig 2500 látogatót fogadott a torony. A kötelező távolságtartás miatt a lifteket csak félig lehet megtölteni emberekkel, és a karantént megelőző éjszakai kijárási korlátozás miatt a nyitvatartási idő is lecsökkent. A forgalomcsökkenést azonban elsősorban a külföldi turisták hiánya okozza, miután az Eiffel-torony látogatóinak 80-85 százaléka külföldi.

A látogatottság csökkenésének viszont egyik nagy előnye, hogy megszűnt a várakozás a feljutáshoz, és más múzeumokhoz hasonlóan kellemesebb és nyugodtabb körülmények között lehet élvezni a városnézést a francia fővárosban.

Franciaországban szombaton megkezdődött az október 30-án kihirdetett általános karantén fokozatos feloldása: a bezárásra kényszerült üzletek újranyithattak. A következő lazítás december 15-én a színházak, a mozik és a múzeumok újranyitása lesz, aznaptól már csak este 9 és reggel 7 óra között lesz érvényben lakhelyelhagyási tilalom.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top