+ Színház

Fődíjat nyert a Maladype Színház a lengyel Gombrowicz Fesztiválon

fotó: színház.org
Keresés a weben

Szakmai sikert aratott a Maladype Színház a lengyelországi Radomban; az egyik legismertebb fesztiválról, a XIV. Nemzetközi Gombrowicz Fesztiválról hozták el a fődíjat, emellett más kategóriákban is ők voltak a legjobbak.

A Maladype Színház szombat este a XIV. Nemzetközi Gombrowicz Fesztivál egyhetes versenyprogramjának záró előadásaként mutatta be Witold Gombrowicz darabját Yvonne címmel, Balázs Zoltán rendezésében.

Balázs Zoltán színész, rendező, a Maladype Színház igazgatója elmondta: nyolc és fél hónapnyi kényszerpihenő után jutottak ki külföldre, és hozták el Yvonne című előadásukkal a Nemzetközi Gombrowicz Fesztivál fődíját, továbbá a színészek kollektív játékáért járó díjat és a közönségdíjat is. Hozzátette: a közönség visszajelzéseire már nagy szüksége volt a társulatnak a pandémiás helyzetben.

A kollektív színészi játék díja valójában az összjátékot, egy együttes egymásra való különleges minőségű figyelmét díjazza, ami társulatuk esetében alappillér.

Előadásukban Yvonne alakját esténként egy-egy új néző képviseli. Nem játssza, hanem a maga természetes reakcióival, a figyelmével elkezdi belakni az előadást, és a színészek mint nagyon jó kalauzok, beemelik, körbevezetik, és vele együtt elmélyítik ezt az érzékeny történetet – mondta a rendező.

A társulat új bemutatóra készül: Tankred Dorst Merlin avagy a puszta ország című darabját tűzik műsorra. A premiert december 18-ra tervezik.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top