+ Film

Nyitnak a mozik New York államban, de New Yorkban zárva maradnak

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója bejelentette, hogy pénteken kinyithatnak a New Yorkon kívüli mozik.

A moziüzemeltetők, akik jelentős nyomást gyakoroltak a törvényhozókra, nagy győzelemként üdvözölték a szombat délután bejelentett hírt – írta a The Hollywood Reporter.

A filmszínházak termenként és vetítésenként csak ötven nézőt engedhetnek be. A Los Angeles-i után második legnagyobb nézőszámot jelentő New York városi mozik kinyitásáról még nincs szó.

Cuomo sajtótájékoztatóján elmondta, hogy csak azokban a megyékben nyithatnak ki a mozik, ahol két hét átlaga alapján a lakosság két százalékánál kevesebb a koronavírus-fertőzött, és ahol nincsenek gócpontok. A mozikban maszkot kell viselni, csak a nézőtéren ülve, evéskor vagy iváskor lehet levenni. A távolságtartásra is figyelni kell.

Néhány nappal korábban a Global Cinema Federation (GCF) mozis szervezet levelet írt a kormányzónak, azt kérték, hogy a lehető leghamarabb kinyithassanak a filmszínházak.

Új filmek nélkül, melyeket a mozikban vetíthetnénk, szervezetünk sok tagja nem lesz képes fennmaradni.

“Augusztus 19-én azt mondta, a mozik lesznek a következők. Több mint egy hónappal később még mindig nem látszik a New York állambeli mozik újranyitásának útja”.

A szervezet szerint ha nincsenek világos tervek a mozik nyitására, az elijeszti a stúdiókat, így az idén már nem mutatják be új filmjeiket.

Hozzátették, hogy nem jelentettek még olyan fertőzést, amely moziból eredt volna.

Az egyetlen élő szereplős hollywoodi film, amelyet 2020-ban bemutatnak az észak-amerikai mozik, az a Wonder Woman 1984, amely a tervek szerint karácsonykor debütál.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top