+ Színház

Két pályázó közül választottak új igazgatót a tatabányai Jászai Mari Színházban

Crespo Rodrigo. fotó: Jászai Mari Színház, Prokl Violetta

Nyilvános pályázatot követően 2021. január 1-től újabb öt évre Crespo Rodrigót bízta meg a Jászai Mari Színház, Népház vezetésével a tatabányai közgyűlés.

Crespo Rodrigo mellett Csányi László pályázott az igazgatói posztra, a pályázatok elbírálására szakmai bizottságot kértek fel, a munkában színházigazgatók, egy rendező és egy dramaturg vett részt. A tatabányai közgyűlés csütörtökön döntött a régi-új igazgató személyéről.

Crespo Rodrigo a megbízással harmadik vezetői ciklusát kezdi meg a tatabányai színház élén. Nevéhez fűződik, hogy az intézmény 25. évadában, 2014-ben megalakult a teátrum első állandó társulata.

Hagyományteremtő szándékkal indították el 2015-ben a MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivált, a MOST FESZT-et, ahová minden évben határon túli és vidéki színházak, valamint független társulatok előadásait hívják meg.

A színház hosszú ideje változatlan menedzsmenttel dolgozik, munkájuk eredménye, hogy az intézmény gazdálkodása kiegyensúlyozott, a művészi munkát számos díjjal ismerték el és több ezer főből álló törzsközönséget sikerült kialakítani a Jászai Mari Színházban.

Crespo Rodrigo pályázata ide kattintva érhető el.

Crespo Rodrigo a döntés kapcsán elmondta:

„Megtisztelő számomra, hogy a szakmai bizottság egyhangúlag támogatta a pályázatomat. Nagy öröm, hogy Tatabánya Város Közgyűlése megerősítette ezt a döntést. Hiszek abban, hogy mindez annak a munkának az eredménye, ami az elmúlt 10 évben a Jászai Mari Színházban folyt. Hiszek továbbá abban is, hogy a munkánk folytatásában rejlő lehetőségek és az ezt létrehozó jászais közösség ereje, tehetsége volt az, ami a szakmai bizottság és a közgyűlés egyirányba mutató döntését megalapozta. Nagyon köszönöm ezt a hozzáállást a döntéshozóknak és a támogatóknak egyaránt!

A harmadik ciklusomra benyújtott pályázaton csak az én nevem szerepel. Ennek a pályázatnak azonban nem lenne szakmai fedezete azok nélkül a művészek, alkotók, vezetőtársak és kollégák nélkül, akikkel az elmúlt éveket végigcsináltuk, akik miatt a Jászai Mari Színház ma az, ami! Köszönöm nekik, hogy sikerült együtt létrehozni és életben tartani azt, ami reményeim szerint mindannyiunk életében nagyon fontossá vált!

Aki végigkövette azt az utat, amit a Jászai 2011 óta végigjárt, pontosan tudja, honnan hová jutottunk művészi értelemben, mennyit változtunk színházként és intézményként. Nem láttam volna értelmét tovább haladni ezen az úton, ha nem érezném a közönség részéről azt az egyértelmű támogatást és szeretetet, ami nap mint nap megnyilvánul a Jászaival kapcsolatban. Ennek a jelentősége ma talán még nagyobb, mint eddig bármikor!

Az előttünk álló időszak, ahogyan minden színház életében, a mi életünkben is összehasonlíthatatlanul nehezebb lesz, mint bármi, amit eddig megtapasztaltunk. Hiszek abban, hogy az igazgatásom folytatását támogató döntés szellemében és a jászais közösség támogatásával menni fog!

Nagyon köszönöm mindannyiuknak!”

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top