+ Tudomány

Töltsük a nehéz napokat temetőben való virtuális sétával

Virtuális sétákat tesz közzé felületein a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI). A Maradj otthon és sétálj velünk! című rövid videós összeállításokban a NÖRI szakképzett idegenvezetői kalauzolják az érdeklődőket a Fiumei úti sírkertben.

A koronavírus miatti veszélyhelyzet kialakulását követően a Nemzeti Örökség Intézete is törölte tervezett programjait, köztük a Fiumei úti sírkertben meghirdetett idegenvezetői sétáit is. Annak érdekében azonban, hogy a sétákat kedvelők és a Fiumei úti sírkertet felfedezni vágyók továbbra is halljanak érdekes történeteket, a NÖRI a Fiumei úti sírkert Facebook-oldalán virtuális sétákat tesz közzé.

A szombaton közzétett első részben a Kossuth-, a Deák- és a Batthyány-mauzóleumot mutatja be az intézet.

Radnainé Fogarasi Katalint, a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatóját idézik, aki azt mondta: fontosnak tartják, hogy ebben a helyzetben, amikor sokaknak a közösségi média jelenti az egyetlen kikapcsolódást, a Nemzeti Örökség Intézete is kínáljon olyan tartalmat, ami ha nem is helyettesíti a személyes jelenlétet, de érdekes információival hasznos időtöltést jelenthet a követőiknek.

“Úgy gondoljuk, hogy a Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhely tartogat annyi érdekes történetet, épületet és szobrot, amivel kitölthetjük ezeket a nehéz napokat”

– hangsúlyozta a NÖRI főigazgatója a most elindított sorozatról szólva.

A Nemzeti Örökség Intézete a hetente jelentkező rövid videók mellett napi tartalommal is szolgál követőinek, olyan sorozatokkal, mint a sírkertben nyugvó orvosok bemutatása vagy az ország egyik legnagyobb szoborparkja érdekességeinek felelevenítése. Emellett a sírkert évfordulóiról való megemlékezések is folytatódnak az oldalon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top