+ Média

Bírság: kedvező színben tüntette fel a rádió a tanár elleni ízléstelen bosszúállást

Keresés a weben

Bírságot szabott a médiatanács a Rádió 1 szolgáltatójára gyermekvédelmi szempontokat megsértése miatt – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága pénteken.

A közleményben azt írták, a médiatanács a Rádió 1 szolgáltatóját – hallgatói bejelentés után indított – hatósági eljárásában 350 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte.

A bírság oka, hogy a Balázsék című, 12 éven aluliaknak nem ajánlottként besorolt műsorban egy augusztusi reggelen egy hallgatói levelet beolvasva úgy beszélgettek egy tanár elleni, egykori ízléstelen bosszúállásról, hogy azt kedvező színben tüntették fel, és a műsorvezetők nem ellenpontozták, nem fogalmaztak meg ellentétes véleményt. A 12 éven aluliaknak nem ajánlott műsorszámok kizárólag este 9 és hajnali 5 óra között kerülhetnek adásba, 16-os korhatár-jelzéssel – indokolták bírságot.

A testület azt is közölte, hogy a román társhatóság a médiahatóság által továbbított bejelentés alapján figyelmeztette a Mozi+ szolgáltatóját, mert a Logan – Farkas című filmet nem megfelelő korhatár-besorolással és nem jó időpontban sugározta egy októberi időpontban: este hétkor adta a filmet, pedig 16-os karikával, kizárólag 21 órától kerülhetett volna műsorba.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top