+ Film

Közönségdíjat nyert Los Angeles-ben a Rossz versek című film

A Rossz versek című film kapta a közönségdíjat a 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon, amelynek egyhetes programjában mozifilmek mellett tévé-, dokumentum- és rövidfilmeket, valamint gyerekeknek szóló animációkat is bemutattak.

A közlemény szerint a filmfesztiválon a legjobb film díját Ujj-Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című krimije kapta. Tóth Barnabás személyesen vehette át a legjobb rendezésért, a legjobb forgatókönyvért járó díjat, és az Alex Friedman nevét viselő humanitárius díjat is az Akik maradtak című filmjéért.

Az Akik maradtak Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-díjra, a film forgatókönyvét – amely F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült – Tóth Barnabás Muhi Klárával közösen jegyzi.

A legjobb színésznő díját megosztva Balsai Móni az X – A rendszerből törölve főszerepéért és Szőke Abigél az Akik maradtak című filmért kapta meg. A legjobb színész díját Lengyel Ferencnek ítélték oda a Curtiz című filmben nyújtott alakításáért, a film rendezője Topolánszky Tamás Yvan volt, Dévényi Zoltán a film fényképezéséért a legjobb operatőr díját nyerte el.

A legjobb dokumentumfilm díjával Csuja László Kilenc hónap háború című filmjét tüntette ki a zsűri. Dobó Kata, akinek első mozifilmrendezése, a Kölcsönlakás zárta a fesztivált, munkássága elismeréseként különdíjat kapott. A fesztivál életműdíját Monori Lili kapta idén.

A közönségdíjas Reisz Gábor Rossz versek című filmje lett, amelynek női főszereplőjét, Nagy Katicát Shooting Star díjjal tüntették ki.

A 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál szakmai zsűrijének munkájában Susan Morgan Cooper rendező-producer, Rokhsareh Ghaem Maghami rendező, Chale Nafus színész, Rachel O’Meara színésznő, Bijan Tehrani filmkritikus és Arati Misro producer vett részt.

A magyar filmfesztivált a Bunyik Entertainment mellett a Magyar Amerikai Film- és Színházi Társaság szervezte, magyarországi támogatója a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Magyar Nemzeti Filmalap volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top