+ Film

Ischemiás érkatasztarófát szenvedett Catherine Deneuve

Catherine Deneuve

“Nagyon korlátozott és így visszafordítható érkatasztrófa”

áldozata lett Catherine Deneuve. A 76 éves francia filmsztárt Párizsban kórházban ápolják – erősítette meg szerda este a színésznő családja a Le Parisien című napilap értesülését.

Claire Blondel, a filmsztár ügynöke az AFP francia hírügynökséggel azt közölte, hogy Catherine Deneuve “ischemiás érkatasztarófát” szenvedett.

“Szerencsére nincsen semmilyen mozgási zavara, csak néhány nap pihenésre van szüksége”

– mondta az ügynök, aki egyéb részletet nem közölt a színésznő állapotáról.

A Le Parisien című napilap úgy értesült, hogy a színésznő szerdára virradó éjjel rosszul lett és kórházba került.

A család és az ügynök által használt fogalmak alapján a francia hírügynökség szerint nem lehet biztosan megmondani, mi történt Catherine Deneuve-vel.

A legkevésbé súlyos esetben a filmsztárnál átmeneti keringési zavar (tranziens iszkémiás attak – TIA) lépett fel, amely az agyi érkatasztrófa enyhébb és átmeneti formája, s amelyet a stroke-hoz hasonlóan a vérkeringés leállása okoz, de a rövid ideg tartó tünetek maradéktalanul eltűnnek. Ugyanakkor a TIA is sürgős ellátást igényel, mert jelentősen növeli a következő napokban az agyvérzés kockázatát.

Catherine Deneuve az elmúlt hetekben folyamatosan dolgozott, a hét elején Emmanuelle Bercot francia filmszínésznő De son vivant című új filmjében forgatott.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top