+ Képzőművészet

Mona Lisa 100 lépést tesz meg július 16-án este

A Mona Lisát, a világ talán leghíresebb festményét átmenetileg áthelyezik július közepén a Louvre múzeumán belül néhány hónapra, amíg felújítják azt a különtermet, amelyet 2005-ben alakítottak át a fogadására – jelentette be a párizsi múzeum.

Leonardo da Vinci (1452-1519) festménye száz lépéssel kerül arrébb július 16-án este a világ egyik legnagyobb és leglátogatottabb múzeumában, és másnap ugyanúgy látható lesz a Médicis Galériában egy 12 méter magas betonfalra helyezett klimatizált üvegburában, mint ahogy eddig.

Az évente több mint 10 millió látogatót fogadó múzeum célja az, hogy a látogatók minél folyamatosabban tekinthessék meg a műtárgyakat az egyre szigorúbb biztonsági előírások tiszteletben tartásával. Ennek érdekében 2014 óta a Louvre-ban több mint 34 ezer négyzetméternyi kiállítóhelyet újítottak fel.

“Ez egy hatalmas felújítás kezdete a belső terekben és a kültérben is”

– mondta Jean-Luc Martinez, a Louvre igazgatója.

A Mona Lisa a múzeum leglátogatottabb termében van kiállítva, amelyet naponta több tízezren keresnek fel.

“Egy városnyi ember fordul meg itt mindennap”

– hangsúlyozta az igazgató.

A Louvre a leglátogatottabb műkincsét 2005-ben költöztette a rendelkezésére álló legnagyobb és legvilágosabb terembe, amelyet négy évig alakítottak át a perui Lorenzo Piqueras tervei alapján. A múzeum adatai szerint Leonardo da Vinci remekművét a múzeum látogatóinak 90 százaléka tekinti meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top